Dünyaca ünlü Avrasya Sirki Türkiye turnesinin bu haftaki durağında Ayvalık’a geldi.

Ayvalık Belediyesinin Kültür ve Sanat Faaliyetleri çerçevesinde Ayvalık’ta bir gösteri yapan Türkiye’nin ilk sirki olan Avrasya Sirki yoğun ilgi gördü.

Yok olmaya yüz tutan geleneksel seyirlik sanatlarımızı halka tanıtmak için yola çıkan Türkiye’nin ilk sirk topluluğu, ip cambazlığı, parende bazlık, ateşbazlık, akrobatlık, kılıçbazlık gibi somut olmayan kültürel miras kapsamındaki seyirlik sanatların yanı sıra, palyaçolar, sihirbazlar, yüksek hava gösterileri, sevimli hayvanlar, dev piton yılanlarıyla gittiği her yerde özellikle çocukların ve ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Sirkin kurucusu Servet Yalçın, Avrasya Sirki’nin Ayvalık’ta gösterilerini sunmasına imkan tanıyan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’ e çok teşekkür etti.

Geldikleri Ayvalık’ta yoğun ilgi ile karşılandıklarını dile getiren Yalçın, “"Bize, bin yıllara varan bir kültür birikiminden miras kalan geleneksel gösteri sanatçıları ve ip cambazları, tamamen gerçek kahramanlardan oluşan bir eğlence kültürünün baş aktörleriydi. Onlar aslında yaşamımızın gizli kahramanları, isimsiz emekçileriydi. Canıyla oynayarak cesaretin, öz güvenin, azmin ve sabrın sembolü olan bu gerçek kahramanlar, 15. Yüzyıldan itibaren Avrupa`nın birçok kentinde yaptıkları gösterilerle, bugünkü dünya sirklerinin oluşmasına da çok büyük katkılar sağlamışlardır. Modern sirklerde uygulanan birçok gösterinin kökeni Sümer, Hitit ve kadim Anadolu Uygarlıklardır” diye konuştu.

Sirki izlemeye gelenler, gösteriler esnasında kah eğlendiler, kah heyecanlı dakikalar yaşadılar. Vatandaşlar, sirkin Ayvalık’ta gösteri yapmasını sağladığı için Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’ e çok teşekkür ettiler.