Balıkesir’in Ayvalık ilçesi vizyonunun; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un talimatı ve AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp’in nezaretinde yapılacak çalışmalarla daha modern ve çağdaş hale getirilmesi için düğmeye basıldı.

Bu kapsamda, geçtiğimiz hafta Ak Parti Ayvalık İlçe Başkanlığı’nın yeni ilçe binasının açılışını yaptıktan sonra Lale Adası, Nikita Deresi, Sarımsaklı ile Badavut Plajı ile Murat Reis Koyunda bir dizi projenin hayata geçirilmesi için Hakan Kayaalp, ilçe yönetimi ve Büyükşehir’den gelen uzman heyetlerle bu bölgelerde teknik bir inceleme gezisi yapan Başkan Uğur’un, gerekli talimatları vermesiyle harekete geçildi.

Bunun üzerine Ayvalık’a kalabalık bir heyet gelerek daha kapsamlı bir teknik inceleme gerçekleştirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özen’in yanı sıra Ulaştırma Bakanlığı Demir Yolları Genel Sekreter Yardımcısı Yalçın Eyigün, Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yalçın Yüksel, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Başkanlığı Kurul Üyesi ve Daire Başkanı Fazıl Şener, Tabiat Varlıkları Koruma Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Ahmet Demirtaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Deniz, Ayvalık Belediyesi İmar Müdürü Canan Demirkaya, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı İrem Kaan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanı Zerrin Aşar, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nazım Ergelen, Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Metin Erdinç, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selim Erbil, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Harita Müdürü Ahmet Seydanlıoğlu ve uzmanlardan oluşan kalabalık heyetin gerçekleştirdikleri teknik incelemelere, Ak Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ile Ak Partili İlçe yöneticileri de eşlik etti.

Söz konusu inceleme ziyarette; Şeytan Sofrası, Badavut ve Sarımsaklı Plajları, Nikita Deresi ile Murat Reis Koyunda incelemeler yapıldı. Şeytan Sofrası’nın bölgeye hakim noktalarından bölge genelinde yapılması planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Yapılan karşılıklı görüşmeler sırasında, Bütünşehir Yasası kapsamında kapatılan Küçükköy Belediyesi’nin düzenlediği Murat Reis Koyu’ndan açılacak dev kanal projesini olumsuz sonuçlanmasının ardından söz konusu Çıplak Adası paralelinden açarak kanal projesini hayata geçirmeyi öngörüldüğü öğrenildi.

Söz konusu kanal projesiyle bölgenin genel anlamda büyük bir turizm merkezi olmasının mümkün olabileceği vurgulanırken, dünyanın en uzun kumsalına sahip Sarımsaklı Plajlarında da rekreasyon çalışmalarının bölgedeki turizm işletmecilerinin de verecekleri katkı paylarıyla birlikte 2015 yılı Turizm Sezonu’na yetiştirilmesinin öngörüldüğü öğrenildi.

Kalabalık heyetin yaptıkları çalışmalar kapsamında, Ayvalık ile Cunda Adası’nı birbirine bağlayan Gönül Yolu’nun kaldırılarak, yerine deniz sirkülasyonunun yapılabileceği büyük bir köprü inşa edilmesinin proje dahilinde olduğu kaydedilirken, Lale Adası’nda bulunan eski Real Balıkçılık’a ait soğuk hava deposunun bulunduğu deniz kıyısındaki alanda da büyük bir iskele yapılarak, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin Edremit Körfezi’ndeki ilçeleri birbirine deniz yoluyla bağlayacağı vapur hattının Ayvalık’ı da içine katmasının planlandığı öğrenildi. Kalabalık heyet bununla da yetinmeyip, Aliağa’dan başlayıp, Balıkesir ve Körfez ilçelerini de içine alacak hafif raylı araçlarla ulaşımı rahatlatacağı belirtilen sistemin de Ayvalık’ta hayata geçirilebileceğinin müjdesini verdi.

Yapılan ziyaretlerle ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Aydın Özen gerçekleştirdikleri incelemelerde şu an için nelerin yapılıp, nelerin yapılamayacağını tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Ayvalık turizmini canlandıracak ve ilçe ekonomisini kalkındıracak prestijli projeler için teknik gezilerini sürdüren heyetin başında bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Bozdemir, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı ile Ulaştırma Bakanlığı Demir Yolları Genel Sekreter Yardımcısı’nın beraberindeki heyetin içinde olduğunu hatırlattı.

Bozdemir, “Maksadımız bu bölgenin imkanlarını ve coğrafi konumunu analiz ederek, bu bölgede turizme katkı sağlayacak ancak doğayı bozmadan, hatta ve hatta kıyı bölgelerindeki hijyen ve çevresel etkileri daha iyi noktalara getirebilecek bir takım analizleri yapmaktır. Şu anda da gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde uzmanlarla fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bizim önceliklerimizde tarihi ve kültürel alanlarda hayata geçirilmesini hedeflediğimiz projeler öncesinde tarihi, kültürel ve çevre konusunda ki hassasiyetlere dikkat ederek bir takım projeleri çıkarabilmektir. Bu yüzden de son derece ciddi bir hassasiyet taşıyan alt yapı incelemelerinde bulunuyoruz” dedi.

HAKAN KAYAALP MEMNUN

Kalabalık heyetin Ayvalık’taki dev yatırımları hayata geçirebilecek ön çalışmalar için Ayvalık’ta bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp ise, 30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti olarak, Ayvalık için neleri vaat ettilerse tüm bu vaatleri hayata geçirmek için çaba gösterdiklerini vurgulayarak, “Ayvalık, turizmde marka ama biz bunu iyi kullanamıyoruz. Bugün de Ayvalık’ın sorunlarını ve eksikliklerini Ankara ve Balıkesir’den gelen uzmanlara yerinde görmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Amacımız Ayvalık’ı Türkiye ve Dünya’da hak ettiği zirveye taşıyabilmektir” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile geçtiğimiz hafta içerisinde de aynı bölgelerde ekpertis çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Kayaalp, Sarımsaklı ve Murat Reis koyunda hayata geçirilmesi öngörülen proje kapsamında Ayvalık’ın Türkiye genelinde turizm alnında büyük bir başarı elde eden Alaçatı haline getirilebilmesinin de hayal olmadığını savundu.