Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü faaliyet programında yer alan Badminton Cumhuriyet Turnuvası 25-26 Ekim’de yapıldı.

Turnuva Balıkesir il merkeziyle Ayvalık’tan katılan sporcularla gerçekleşirken, ferdi olarak düzenlenen organizasyon, tek genç erkekler, tek genç bayanlar, tek büyük erkekler, tek büyük bayanlar ve karışık çiftler kategorilerinde 26 sporcunun katılımıyla tamamlandı.

Turnuvanın açılış törenlerinde, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Ayvalık Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürü M. Cem Hamzaoğlu, Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Antrenörü Turan Akbaş, Ayvalık Badminton Spor Kulübü Antrenörü Murat Başaran hazır bulundu.

Törende konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, milli mücadelenin tacı olarak nitelendirdiği Cumhuriyetin 91. yıldönümünü Türk millet olarak büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımızı hatırlattı.

Karşılaşmalar sonunda genç erkekler kategorisinde, Mert Güven birinci, Emre Arda ikinci, Emre Kavak üçüncü, Özkan Burgaz dördüncü olurken, genç bayanlar kategorisinde ise, Deniz Bakırtaş birinci, Şimal Onayce ikinci, Begüm Çelik üçüncü ve Yaren Öztürk dördüncü olmayı başardı.

Turnuvanın büyük erkekler kategorisinde Ahmet Bozdemir birinciliği elde ederken, Murat Başaran ikinciliği, M. Cem Hamzaoğlu üçüncülüğü ve Mahmut Yıldız da dördüncülüğü kazandı.

Turnuvanın büyük bayanlar etabında, Kübra Tırtar birinciliği, Burçin Madran ikinciliği, Gözde Kurt ise üçüncülüğü elde etti.

Turnuvanın büyükler karışık çiftler kategorisinde ise birinciliği ise, Ahmet Bozdemir-Burçin Mardan çifti kazanırken, ikinciliği Murat Başaran-Kübra Tırtar ve Fatih Yılmaz-Gözde Kurt çifti de üçüncülüğü kazandı.