Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, istişare toplantısı düzenledi.

Ayvalık Belediyesi’ne ait Orhan Peker Sanat Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; Belediye Başkanı Gençer’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık Belediye Meclis Üyesi, aynı zamanda da Çiftçi Malları Koruma Başkanı Aydın Derinova, Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Şen, Ayvalık Daire Amirleri ve Bütünşehir Yasası öncesinde köy konumundayken, yasanın yürürlüğe girmesiyle Ayvalık’ın birer mahallesi haline getirilen kırsal mahallelerinin muhtarları hazır bulundu.

İlk kez düzenlendiği öğrenilen toplantıda; 16 kırsal mahalle muhtarının mahallelerindeki sorunları dile getirirken, Belediye Başkanı Gençer’in de bu sorunların Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin görev alanı dışındakilere anında sorun bulmak için çareler üretmeye çalıştığı gözlendi.

Ayvalık’ın kırsal mahallelerinde yaşanılan ulaşım, mera alanlarının kullanımı gibi sorunların Ayvalık Belediyesi görev ve sorumluluğuna girmemesine rağmen bu sorunların da notlarını alan Başkan Gençer, bu sorunların çözümü için de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden destek isteyebileceklerinin altını çizdi.

Toplantıda; köylerdeki imar sorunlarının yanı sıra camilerdeki tuvaletler ve sokaklarda yapılması gereken düzenlemeler için beraberinde bulunan daire amirlerine talimatlar yağdıran Gençer, Ayvalık’ın kırsal mahallelerindeki tüm sorunların kısa bir sürede çözümlenmesinin mümkün olamayacağını ancak, her ay yapmayı planladıkları istişare toplantılarıyla gündeme getirip en acil konumda olanların çözümlenmesine çalışacaklarını kaydetti.

BİN ADET ÇÖP KONTEYNIRI DAHA GELİYOR

Göreve geldiği günden bu yana Ayvalık merkez başta olmak üzere kentin birçok noktasında bin 400 adet çöp konteynırı konuşlandırdıklarını vurgulayan Gençer, söz konusu çöp konteynırlarından bin adet daha satın alıp, kırsal mahallelere de göndereceklerini söyledi.

Kırsal mahallelerdeki çöplük alanların temizlenerek, bu alanlarda depolanacak çöplerin kent merkezindeki çöplük alanlara taşınmasının hem kırsal mahallelerin temiz kalmasına, hem de çöplerin aktarmalı geri dönüşümüne ait süreci uzatacağını kaydeden Başkan Gençer, bu konuda yapılması gereken çalışmaları en kısa sürede başlatmayı amaçladıklarını belirtti.

Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantının ardından, Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, 16 kırsal mahallenin muhtarına öğle yemeği ikramında bulunmayı da ihmal etmedi.