Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıl dönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ayvalık’taki kutlamalar saat 13.00’de gerçekleşen çelenk sunma töreninde; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Garnizon Komutanı Personel Albay Aydın Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yakup Dinç, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Sırasıyla Ayvalık Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediye Başkanlığı’na ait çelenklerin Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başlayan tören; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve Ayvalık Belediye Bandosu eşliğinde bir ağızdan okunan İstiklal Marşı’nın ardından, vatandaşların anıta karanfiller bırakmasıyla sürdü.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Cumhuriyet konulu resim, şiir ve kompoziyon ile satranç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve Garnizon Komutanı Personel albay Aydın Nazlı tarafından verildi.

Törende; Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından organize edilen Cumhuriyet Kupası Atletizm yarışmalarında dereceye giren sporculara madalyaları ise; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel tarafından takdim edildi.

Protokol üyeleri tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki halk dansları topluluğunun gösterileri ardından Ayvalık Belediyesi’nin efsanevi olarak nitelendirilen bando takımı tarafından bir halk konseri verildi.

Gece ise; Öğretmenevi önünden başlayan fener alayı kortej halinde Cumhuriyet Meydanına meşalelerle kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından yürünmesinin ardından saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanında Serhan Savaşkan’ın verdiği coşkulu konser düzenlenecek.

COŞKU YARINDA SÜRECEK

Ayvalık’taki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın saat 09.30’da ilçe kaymakamlık binasında; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı’nın tebrikleri kabul etmesiyle başlanacağı ve saat 10.00’da Hüsnü Uğural Stadyumunda Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Ayvalık Belediye Başkanı tarafından törene katılanlarla, halkın bayramının kutlanılacağı ve Ayvalık Belediye Bandosunun vereceği ‘ti’ işaretiyle, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşu ve istiklal marşının binlerce vatandaşın eşliğiyle, Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesiyle süreceği bildirildi.

Törende; günün anlam ve önemini belirten konuşmayı; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı tarafından yapılacağı kaydedilirken, Kaymakam Nazlı’nın ardından Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunmasına müteakip, Edremit FM Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri ardından resmi geçiş yapılmasıyla Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının sona ereceği bildirildi.

Gece ise; Ayvalık Belediyesi tarafından Küçükköy Mahalle Korosu tarafından halka ücretsiz konser verilecek.