Ayvalık Belediyesi tarafından 25 yıl kira bedelsiz tahsis edilen ’Etüt Evi’ için hummalı çalışma başlatıldı.

Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Çelik’in öncülüğünde, mahalle gençlerinin de gönüllü çabalarıyla çalışmalar sürüyor. Ayvalık Kaymakamlığı bünyesindeki SYDV tarafından verilen ilk etaptaki 5 bin liralık ekonomik destekle binada eksik olan kapı, pencere, elektrik ve su tesisatının tamamlanması ile badana-boya işlerinin sürdüğü bildirildi.

3 katlı binanın ilk katının neredeyse bütün işlerinin bittiği, kalan katların da yavaş yavaş eksikliklerinin tamamlandığı bildirildi. Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Çelik, başta Ayvalık Kaymakamlığı olmak üzere Ayvalık Belediyesi’nin maddi ve manevi destekleriyle süren çalışmalar sırasında günümüzde artık unutulmaya yüz tutmuş imece kültürünün Hamdibey Mahallesi’nde yeniden canlanmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Dernek yönetimi olarak aylarca süren temasların ardından yaklaşık 7 ay önce dönemin Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ile yaptıkları protokol kapsamında Hamdibey Mahallesi’nde atıl durumda kalan eski Zübeyde Hanım Sağlık Ocağı binasına talip olduklarını ve bu binayı mahalledeki gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlayabilmek için eğitim, öğretim ve kültürel faaliyetlere ait bir merkez olarak kullanacaklarını kaydeden Başkan Çelik, binanın eksikliklerinin mahalle halkıyla el birliğiyle tamamlanmasına çalıştıklarını söyledi.

Hamdibey Mahallesinde semt evi, eğitim ve kültür merkezi olarak faaliyet gösterecek olan binanın sadece Roman vatandaşların değil, tüm Ayvalık halkı için bir merkez haline getirileceğinin altını çizen Çelik, talebe göre dini eğitimlerin de verileceği binanın çatı katı ile çevre düzenlemelerinin de imzalanan protokol kapsamında Ayvalık Belediyesi tarafından yapılacağını söyledi.