Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, güreşlere hazırlanan iki tülü için havut giyme töreni yapılıp, halka pilav ikram edildi.

Dualar eşliğinde yapılan havut giyme töreninde develer adeta rakiplerine gözdağı verdi. Ayvalık Deveciler Cemiyeti yöneticisi İsmail Dural’a ait iki deve için düzenlenen havut giyme törenine ilçedeki onlarca deva meraklısının yanı sıra çevre ilçelerden de deveciler cemiyetlerinin temsilcileri de katıldı. Dural’a ait ‘Zorba 1’ ve ‘Zorba 10’ adlı develer havut giyerken, pilav dağıtımında izdiham yaşandı. Havut merasimine Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de katıldı.

İsmail Dural ve Burhaniye Deveciler Cemiyeti Üyesi Tunay Yanbakan, havut hayırlarının devecilik camiaları için son derece önem taşıdığına işaret etti. Çınarlı Camii’de kılınan öğle namazının ardından okuttukları mevlidin ardından davul-zurna eşliğinde başlayan havut hayrının bir adet olduğunu kaydeden Dural, deve güreşlerinin Türkiye genelinde 30 bin civarında izleyicisi bulunduğunu söyledi.

Havut hayrına Bergama, Ezine, Edremit, Çanakkale, Burhaniye, Dereköy, Havran’dan da çok sayıda deve sahibi ve meraklı katıldı.