Balıkesir’in Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu ile Ayvalık İmam Hatip Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen ’Kur’an Ziyafeti ve Mehteran Gecesi’ büyük ilgi gördü.

Ayvalık Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, AK Parti İlçe yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu’nun düzenlediği Kur’an-ı Kerim ziyafeti, ilahi ve Mehteran Gecesi, vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. İstanbul-Fatih Genel Vaizi A. Metin Balkanlıoğlu, İstanbul-Piyalepaşa Camii İmam Hatibi İshak Danış, İstanbul-İskenderpaşa Camii İmam Hatibi Rıza Memduhoğlu ve Eyüp Camii İmam Hatibi Metin Çakan hazır bulunurken, etkinliğin finalinde ise Balıkesir Zağnos Paşa Mehteran Takımı coşkuyu zirveye taşıdı.

Daha sonra kürsüye gelen Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Ali Yüce, geçtiğimiz yıl Ayvalık’ta ilk kez eğitim ve öğretime açılan okulda öğrencilere dini eğitimlerin yanı sıra İmam-Hatip öğrenimleri vermekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, düzenledikleri geceye katılan herkese teşekkür etti.

Gecede konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Ayvalık’a bir İmam-Hatip Lisesi yapılması için düğmeye bastıklarını ve çalışmaların çok kısa sürede tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.