Ayvalık Spor Kulübü tekvandocuların kuşak yarışmaları büyük heyecan içinde geçti.

Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından her yıl 3 kere yapılmasına izin verilen Kuşak - Gıp terfi sınavı Ayvalık İlçe Spor Müdürlüğü Tekvando salonunda gerçekleşti.

Tekvando Balıkesir İl Temsilcisi Serkan Erkekoğlu, Balıkesir Bölgesi Tekvando Antrenörlerinden Serap Kansu ve Ayvalık Tekvando Antrenörü Volkan Sersan tarafından oluşturulan komisyon tarafından yapılan kuşak terfi sınavında 35 sporcu hünerlerini sergiledi.

Poomse, temel teknik, müsabaka, genel kültür, deryon, ellik çalışması kısımlarından oluşan sınavda, sporcuların başarılı olabilmek için gösterdikleri büyük gayret ise takdirle karşılandı.

Sporcuların ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği kuşak sınavında, özellikle minik sporcuların heyecanı ise görülmeye değer olarak nitelendirildi.

Son yıllarda gerek yurtiçi gerekse yurtdışında almış olduğu başarılı sonuçlardan sonra kendilerinden sıklıkla söz ettiren Ayvalıklı Tekvandocuların siyah kuşa yolunda bir engeli daha aşması da memnuniyetle karşılandı.

TEKVANDODA YENİ SEZ0N 14 OCAKTA BAŞLIYOR

Kuşak sınavının ardından muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Spor Kulübü’nün Başkanı ve başarılı antrenörü Volkan Sersan, 2015 sezonunun 14-18 Ocak’ta Antalya’da yapılacak olan Büyükler Türkiye şampiyonası ile açılacağını belirtti.

Sersan, Ayvalıklı Tekvandocuların sıkı bir çalışma temposu ile çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, özellikle Yıldızlar ve Minikler kategorisinde 2015 yılında Ayvalıklı sporcuların Türkiye genelinde büyük başarılara imza atmasının sürpriz olmayacağını savundu.

Son derece yetenekli sporculara sahip bir kulüp olduklarını ve bütün şampiyonalara kendi imkânları ile katıldıklarını burgulayan Volkan Sersan, tekvandonun Türk Kültürüyle özdeş bir spor olduğunu; disiplin, sevgi, saygı, hoşgörüyü içinde barındırdığını anlattı.

“ÇOCUKLARIN SPORLA TANIŞTIRILMASI HAYATİ BİR ÖNEM TAŞIYOR”

Bu bağlamda tekvando sporu ile küçük yaştaki çocukların mutlaka tanıştırılması gerektiğine inandığını kaydeden Volkan Sersan, böylelikle minik çocuklarla, gençlerin internet sapkınlığı, sigara ve ahlak çöküntüsünün yaşandığı bir dönemde sporun kurtarıcı etkisine kapılmasının ise hayati bir önem taşıdığını söyledi.