Balıkesir Barosu’nun olağan genel kurulu başladı.

Salih Tozan Kültür Merkezi’de yapılan ve iki adayın yarıştığı genel kurulun ilk oturumuna avukatlar fazla rağbet göstermedi.

Divan başkanlığına Ercan Erdiner seçildi. Tekrar aday olan mevcut baro başkanı Yaşar Meyvacı, pek çok genç avukatla ilk kez genel kurulda birlikte olduklarını ifade ederek, “Hiç kimse, hiçbir topluluk, hiçbir kurum, içinde bulunduğu şartlardan soyutlanarak değerlendirilemez. Bu değerlendirmeyi yapmadan yola çıkanlar, izleyecekleri rotayı belirlemeyenler, esen rüzgarların önünde savrulup gider. Toplumumuzun genelini ilgilendiren meseleleri görmek, irdelemek ve çözüme katkıda bulunmak bizim sorumluluğumuzdur diye düşünüyorum. Herkes için adalet isteniyorsa, adalet için avukatın da işini eksiksiz yapacağı ortam ve güvenceye ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Avukatların işlerini tam olarak yerine getirmediği durumlarda haktan, hukuktan, adaletten ve demokrasiden söz edilemeyeceği gerçeğini hep vurguladık. Vurgulamakta da kararlıyız. Yarın yapılacak seçime mutlaka katılacağınıza ve kullanacağınız oy ile Balıkesir Barosu’na sahip çıkacağınıza inanıyoruz” dedi.

Başkan adayı Tugay Demiralp ise, “Baro avukat içindir, avukat baro için değildir. Hukuktan, hukukun üstünlüğünden, demokrasiden yana hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün meslektaşlarımızın yanında duran, tarafsız, bağımsız, güçlü, adil, özgürlükçü, etkili, üreten ve çözüm odaklı baro yönetimi anlayışıyla yola çıktık. Hedeflediğimiz projelerimizin gerçekleşmesi için seçilmemiz halinde görev süremiz boyunca var gücümüzle çalışacağız. Projelerimizi gerçekleştirmek için baro yönetiminde sürekli ve ayrılmaz şekilde bulunma ihtirası gerekmediğinin de farkındayız” şeklinde konuştu.

Genel kurul seçimleri yarın sat 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.