29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. yıl dönümü Balıkesir’in Burhaniye ve Havran ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

Burhaniye Kaymakamı Osman Yenidoğan’ın makamında tebrikleri kabul etmesinden sonra törenler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Protokolün, halkın bayramını kutlamasının ardından Kaymakam Osman Yenidoğan, Karaman’ın Ermenek ilçesindeki madende mahsur kalan işçilerin sağ salim kurtulmaları dileğinde bulundu. Kaymakamın konuşmasının ardından öğrencilere ödülleri dağıtıldı. Daha sonra folklor gösterileri ve resmi geçit yapıldı.

Havran’daki törenler ise, Kaymakam Yasin Öztürk’ın makamında tebrikleri kabul etemsi ile başladı. Tebrikler sonrası protokol üyeleri Kavaklı Park’taki tören alanına geçti. Törene Kaymakam Yasin Öztürk, Garnizon Komutanı Fatih Bekteş ve Belediye Başkanı Emin Ersoy ve diğer protokol üyeleri katıldı. Kaymakam Yasin Öztürk, "Bugün cumhuriyetin ilan edildiği, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu ifade eden devlet sisteminin kabul edildiği gündür" dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde folklor ekibi gösterilerinin ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Kartografi gösterileri dikkat çekerken, bir öğrenci Türk bayrağını Kaymakam Yasin Öztürk’e teslim etti. Kaymakam bayrağı öpüp alnına koyarak teslim aldı. 29 Ekim kutlamaları resmi geçitle sona erdi.