Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, zeytin sineği ile mücadele kapsamında başlatılan ilk uçakla ilaçlamanın 3. Aplikasyonu Erdek ilçesinde devam ettirildi.

Bir süredir gerçekleştirilmeyen zeytin zararlılarının uçakla ilaçlanması işlemleri, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un girişimleri neticesinde, yeniden başlatıldı ve havadan ilaçlama çalışmalarında 3. Aplikasyona gelindi. Başkan Edip Uğur, Balıkesir’in önemli tarım ürünlerinin başında gelen zeytinin verim ve kalitesini büyük oranda düşüren zeytin sineği ile mücadele kapsamında en etkin yöntemlerden biri olarak gösterilen uçakla ilaçlama çalışmalarının ilk aplikasyonunu, Ayvalık’a giderek yerinde incelemişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Uğur, “Dünyanın en kaliteli zeytini ve zeytinyağının üretildiği bölgeler olan Edremit ve Erdek Körfez Bölgeleri’nde zeytin sineği ile mücadelede gerçekleştirilen uçakla ilaçlama çalışmalarını yürütmeye başladık. Bu kapsamda uçakla yapılan ilaçlama, diğer ilaçlama yöntemlerinden daha etkili ve ucuz bir yöntem. Körfez bölgemizde oluşacak kalite ve ürün kaybı sadece bu yöredeki üreticilerimizi değil, Türkiye ekonomisini de etkileyecek. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’in önemli ekonomik değerlerine sahip çıkıyoruz” demişti.

Zeytin sineği ve zeytin zararlılarına karşı havadan 3. Aplikasyon ilaçlamalar da devam ediyor. 21-22 Ekim tarihlerinde Salı ve Çarşamba günü olmak üzere iki gün süren ilaçlama çalışmalarında Erdek, Marmara ve Edincik bölgelerinde zeytin sineğine karşı havadan ilaçlamalar yapıldı. Havadan ilaçlama çalışmaları 1. ve 2. İlaçlamalarda olduğu gibi yine Erdek ve Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları nezaretinde gerçekleşti.