Balıkesir’in Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri nezaretinde Bursa’nın tarihi değerlerini yerinde inceledi.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri , gezide, 1. Murat Hüdavendigar Külliyesi, Muradiye Külliyesi, Tophane Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Saltanat kapı surları, Balibey Han, Hünkar Köşkü, Emir Sultan ve Yeşil külliyeleri, Yıldırım Külliyesi ve Cumalıkızık’ı gezerek, Bursa’yı yakından tanımanın mutluluğunu yaşadı. İsimlerini duydukları eserleri yakından görmenin sevincini yaşayan öğrenciler, Bursa’da tarihi değerlerle buluşmalarını sağlayan öğretmenlerine teşekkür etti. Geziyi organize eden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Serap Özer, gezi boyunca öğrencilerini bilgilendirdi. Amaçlarının yerinde öğretim ve aidiyet duygusunun canlı tutulması olduğunu söyleyen Serap Özer, bu gezide kendisine destek olan okul idaresine öğretmen arkadaşlarına ve velilere teşekkür etti.

Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Faruk Balcı, “Öğrencilerimizi ilk defa Dursunbey’den Bursa’ya getirdik. Kendim Tarih öğretmeniyim. Daha önce çok kez buraya geldim. Çocuklarımızı Osmanlı devletini kuran atalarını tanımaları için özelikle bu gezi düzenledik. Osman gazinin, Orhan Gazi’nin Osmanlı devletinin kuruluşundaki önemini anlatmaya çalışıyoruz. Biraz sonra Osman Gazinin türbesine de gideceğiz” dedi. Öğrencilerden Tevfik Tunç, “Burası müthiş bir yer ben daha önce hiç gelmemiştim. Ama iyi ki gelmişim, burayı bir daha ziyaret etmek isterim. Adı bile ilk defa duyuyorum. Bu zamana kadar yakın olmama rağmen utandım buranın adını bilmememden dolayı” diye konuştu. Sinem Bal ise, “Milli değerlerimiz bu gezide daha çok ön plana çıkıyor. Onların neler yaşadığı bir nevi biz anlayabiliyoruz bu şekilde” dedi. Dursunbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nazlı Çekiç da, “Buraya getirdiklerinde Osmanlının ne yaşadığını hangi olaylardan geçtiğini öğrendik. Tarihimiz gelişiyor bir nevi, Balıkesir dışında ilk gezim” dedi.