Balıkesir’in Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, öğrencilerin eğitim yaşamına katkı sunmayı sürdürüyor. Belediye, son olarak 100.Yıl İlkokulu’na 300’e yakın öykü ve hikâye kitabı hediye edildi.

Bandırma Belediyesi tarafından eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla kurulan Eğitim Destek Evi, ekonomik durumu yeterli olmayan çocuklara verdiği kaliteli eğitim hizmetinin yanında, birçok alanda da öğrencilere destek olmayı sürdürüyor. Kendi bünyesinde eğitim gören çocuklara sunulan kitap, test ve malzeme desteğinin yanında, diğer eğitim kurumlarındaki öğrenciler için hazırlanan öykü ve hikâye kitaplarını çocuklara hediye olarak veriliyor. Bu çalışmalar kapsamında yerli ve yabancı yazarların eserlerinden oluşan yaklaşık 300 adet öykü ve hikaye kitabı, Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Eğitim Destek Evi Koordinatörlerinden Yaşar Kırbıyık tarafından 100.Yıl İlkokulu’nda öğrencilere teslim edildi.

Telim sırasında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Dursun Mirza, gelişim çağındaki öğrencilerimizin daha fazla öykü ve hikaye kitabını okuyabilmesi ve bu sayede okuma alışkanlığı kazanabilmeleri adına böylesine anlamlı bir hizmeti gerçekleştirdiklerini söyledi. Mirza, “Bandırma Belediyesi bünyesinde faaliyette bulunan Eğitim Destek Evi ile birlikte eğitim alanında çok başarılı çalışmalara imza attık. Özellikle eğitim alanında öğrencilerimiz yüksek dereceler elde etti. Bunun yanında bizler öğrencilerimize eğitim setleri ve diğer araç-gereçlerin temin edilmesi konusunda büyük yardımlarda bulunduk. Bizler eğitim alanında okullarımıza birçok alanda yanlarında olduk. Örneğin kentimizde projeksiyon aleti vermediğimiz hiçbir okulumuz kalmadı. Ayrıca yine okulların fiziki sıkıntılarının giderilmesi konusunda ekiplerimiz her türlü talebi dikkate alarak gerekli çalışmaları yerine getiriyor. Bu çalışmalarımıza ilave olarak kentimizdeki eğitim kurumlarımızda bulunan öğrencilerimize öykü ve hikaye kitaplarından oluşan kitap setlerini hediye etmeye başladık. Bugünde 100.Yıl İlkokuluna bu yerli ve yabancı yazarların eserlerinden oluşan çeşitli öykü ve hikaye kitaplarını öğrencilerimize dağıttık. Umuyorum ki bu kitaplar öğrencilerimizin okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlar” dedi.

Öte yandan 100. Yıl İlkokulu Müdürü Naci Öntemel, okullarına bundan öncede Bandırma Belediyesi tarafından birçok alanda destek verildiğini belirterek bu konunda kendilerine verilen desteklerden dolayı Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya teşekkür etti.