Balıkesir’in Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Kültür Turları’, ülkenin tarihi ve kültürel özellikleriyle ön plana çıkan kentlerde devam ediyor.

Düzenlenen son turda Bandırma İİBF öğrencileri, Anıtkabir ziyaretinde bulunarak, Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşunda bulundu. Bandırma Belediyesi Kültür çalışmaları kapsamında düzenlenen Kültür Turlarının 5’ncisi düzenlendi. Ulu Önder Atatürk’ün ölümünün 76’ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen gezide, öğrenciler saygı duruşunda bulunduktan sonra, Anıtkabir’in alt bölümünde bulunan müzeleri, profesyonel rehber eşliğinde gezdi.

Atatürk’ün kişisel eşyaları, Kurtuluş Savaşı’nın ve cumhuriyet devrimlerinin tarihi dokümanlarıyla birlikte geniş bir şekilde yer verildiği müzede yoğun kalabalıklar göze çarptı. Gezinin ilerleyen bölümlerinde I.ve II. TBMM ve Atamızın Atatürk Orman Çiftliği’ndeki evi de ziyaret edildi. Ziyaretinde ardından İİBF öğrencileri, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası’nda, anlamlı bir geziyi düzenlemelerinden dolayı Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya teşekkür ederek, bundan sonrada gençlere yönelik bu tür etkinliklerinde devam edilmesi gerektiği yönünde görüşlerini bildirdi.