Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir’in Bandırma İlçe Kadın Kolları Teşkilatı, Muharrem Ayı dolayısıyla binlerce kişiye aşure ikram etti. Hayır sırasında halk oyunları ekibinin gösterileri ilgi topladı.

MHP Bandırma İlçe Kadın Kolları Teşkilatı, içinde bulunulan ve ‘Aşure Ayı’ olarak ta bilinen Muharrem Ayı nedeniyle geleneksel aşure hayırlarına bir yenisini daha ekledi. MHP İlçe Kadın Kolları Teşkilatı Başkanı Zila Gürel’in ev sahipliğinde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen aşure hayrında binlerce kişiye kazanlar dolusu sıcak aşure ikram edildi. Öğlen saatlerinde gerçekleştirilen hayrın başlangıcında konuşma yapan MHP Kadın Kolları Başkanı Zila Gürel, “Hepinizin Aşure Ayı’nı en samimi duygularımla kutlar, yeni güzelliklerin ve mutlulukların başlangıcı olan Aşure Ayı’nın insanların maddi ve manevi arınmasına, ülkemize ve insanlığa kurtuluşu sevgi, huzur ve barış getirmesini dilerim. Muharrem Ayı’nın inanç tarihimizde önemli bir yeri vardır. Bu ayda Peygamber Efendimiz (S.A.V.) ve ona inananlar çok büyük zulümden, baskılardan kurtulmuşlardır. Yeni ve güzel başlangıçlara büyük ilahi lütuflara ermişlerdir. Peygamberimiz (S.A.V.) bu ayı ‘Allah Ayı’ olarak tanımlamıştır. En güzel ve en içten hayır dileklerimi sunarım” dedi.

Konuşmanın ardından, MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, Kadın Kolları Başkanı Zila Gürel ve partililer, kazanların başına geçerek bir süre keldi elleriyle halka aşure ikram etti. Aşure dağıtımı esnasında, halk oyunu ekibi, yöresel ezgiler eşliğinde folklor gösterisi sundu. Bir yandan sıcak aşurelerini yiyen vatandaşlar, diğer yandan da halk oyunları gösteri ekibindeki efelerin oyunlarını keyifle izledi.