29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91. Yıldönümü, ülke genelinde olduğu gibi Balıkesir’in Bandırma ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Dün, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan resmi kutlama törenleri, bugün sabah saatlerinde devam etti. İlçenin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenler, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı’nın askeri aracın üzerinden halkı selamlamasıyla başladı. Bandırma Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Kaymakam Ali Mantı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Ardından, öğrenciler ‘Cumhuriyet’ konuyu şiirler okudu. Ellerinde Türk bayrakları olan yüzlerce vatandaş, töreni heyecanla izlerken, daha önce okullarda düzenlenen ‘Cumhuriyet’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları ile spor dallarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere, ödüllerini protokol mensupları verdi. Ödüllerini alan öğrenciler, gruplar halinde protokol mensuplarıyla hatıra fotoğrafları çektirdi.

Ödül töreninden sonra, halk oyunları ekibi, yöresel folklor oyunlarını sahneledi. Efelerin oyunları, izleyenlerin beğenisini topladı. Son olarak, resmi geçiş töreni gerçekleştirildi. Askeri tören mangasının geçişi vatandaşlardan büyük alkış alırken, gaziler ve izciler geçiş törenine renk kattı. Ardından, ilçedeki okulların öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde geçiş törenine katıldı.

Törenin ardından, protokol mensupları, gaziler ve öğrenciler anı fotoğrafı çektirdi. Kutlama törenine, Kaymakam, Garnizon Komutan Vekili, Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı, İlçe Jandarma ve Emniyet Müdürü, askeri erkan, ilçedeki daire müdür ve amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanlarının başkan ve temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.