Balıkesir’in Bandırma Devlet Hastanesi eski Başhekimlerinden Opr. Dr. Metin Yener’in eşi, hayırsever İstiklal Yener (80), kurucusu olduğu Bandırma Özel Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Bir süredir özel hastanede kalp yetmezliği tedavisi gören İstiklal Yener, dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Hayırsever kişiliğiyle tanınan ve bir çok öğrenciye burs veren İstiklal Yener için, bugün cenaze töreni düzenlendi. Yener’in cenazesi, ilk olarak kurucusu olduğu özel hastanenin bahçesine getirildi ve tören düzenlendi. Törende, dualar edildi yakınları gözyaşı döktü. Yener’in cenazesi, daha sonra ilçe merkezindeki tarihi Haydar Çavuş Cami’ne getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından İstiklal Yener’in cenazesi, şehir mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine, Kaymakam Ali Mantı, Belediye Meclis Üyeleri, 22. Dönem Balıkesir milletvekili ve eski belediye başkanı Sedat Pekel, Bandırma Devlet Hastanesi ve Bandırma Özel Hastanesi doktorları ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Sağlık çalışanlarını bir araya getiren cenaze töreninde, İstiklal Yener, son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Yener’in cenazesi, geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden eşi Opr. Dr. Metin Yener’in yanına gömüldü.