Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy önceki gün halk pazarına giderek hem pazarcı esnafı hem de alış veriş yapan vatandaşlar ile bir araya geldi.

Başkan Ersoy ilk olarak Cumhuriyet Caddesi esnafını ziyaret etti. Ersoy’un ikinci durağı pazarcı esnafı oldu. Halk pazarında hem pazarcı esnafı hemde alış veriş yapan vatandaşlar ile görüşen Ersoy yoğun ilgi ve sevgiyle karşılaştı.Yaşlı bir kadının alış veriş yaptığını gören Ersoy yanına giderek yaşlı kadının pazar alış verişini bizzat kendisi yaptı. Yapılan hizmetlerden memnun kaldıklarını dile getiren vatandaşlar Başkanımızdan memnunuz Havran için elinden geleni fazlasıyla yapmakta dediler.

Pazar yerinde ülkenin değişik şehirlerinden gelen vatandaşlar ile görüşen Ersoy, “Havran Pazarı Balıkesir’de ün yapmıştır her hafta cuma günleri Körfeze gelen konuklarımız mutlaka Havran pazar yerine gelip alış veriş yapar çünkü pazarımızda organik ürünler satılmaktadır. Köylülerimiz tarla ve bahçelerinde ektikleri ürünleri cuma günleri getirip Havran pazarında satıp rızklarını çıkartılar hem bereketli topraklarımızda yetişen ürünler organiktir. Hemde insanımız organiktir samimi doğaldır, misafirperverdir. Bu anlamda Körfezde birçok yerleşim yerleri hızla değip betonlaşırken Havran otantik doğal yapısını korumaktadır.” dedi.