Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ege’nin en büyük televizyonlarından biri olan Kanal 35 Televizyonunda yayınlanan "Akşam Kahvesi" programında Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kantarcı ile birlikte Aylin Onart’ ın sorularını yanıtladı.

Ayvalık ve zeytin hasat günlerinin yanı sıra bölge turizmi hakkında bilgiler de veren belediye başkanı Gençer, zeytinliklerde yapılan tahribatlara da değinerek zeytincinin zor günler geçirdiğinin altını çizdi.

Ayvalık’ a, zeytin ve zeytinyağı sektörüne dair bir çok konunu ele alındığı "Akşam Kahvesi" programında Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, “Bu sene hasat şenliğinde birlik beraberlik çok güzeldi. Zaten sektörde birlik beraberlik olması çok önemli. Zeytinyağı sektörü Türkiye için çok önemli, bizim bölgemiz için çok önemli sektör” dedi.

Gençer şunları söyledi; “Ayvalık sahici bir yer. Yani Ayvalık’ta gördüğünüz her şey sahici. Yemek kültüründen, insan kültüründen, yaşam şeklinden, binalarından her şeyinden sahici bir yer. Yaşayan bir yer. Sonradan oluşturulmuş bir yer değil. O yüzden Ayvalık’ta eğer bunu yaşamak isterseniz hissediyorsunuz. Zaten o yüzden Ayvalık’ ı sanatçılar daha çok tercih ediyorlar. Çünkü mimarisiyle, coğrafyasıyla tarihiyle, doğasıyla, tarih dokusuyla hakikaten çok güzel bir kent Ayvalık. Bize bunları cilalamak kalıyor. Ayvalık’ a bir şey yapacak mısınız diye soranlara Ayvalık’ ın güzelliklerini koruyalım, Ayvalık’ ı insanların huzur içinde yaşayacakları hale getirmeyi ve medeni dünyanın imkanlarından insanları yararlandıralım; yolumuzla, kaldırımımızla, suyumuzla, alt yapımızla bunları yapalım Ayvalık zaten bunsan sonra bir şey beklemiyor. Ayvalık bölgemizde büyük bir gelecek. Ayvalık dünyada tanınıyor ama çok daha aktif bir kent olacak” şeklinde konuştu.

ATO Başkanı İbrahim Kantarcı’da zeytin ve zeytinyağı sektörüyle, ilçenin turizmini anlattı.