Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kırsal Turnalar Mahallesi’nde yaşayan hanımların fitness aletleri isteğini kırmayarak, çocuk parkının yanına bayanların spor yapabileceği bir saha yapma sözü verdi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu beraberinde Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeki Çabuk, Belediye Meclis Üyesi Fikrettin Kocaman ile birlikte Turnalar Mahallesi’ne gitti. Mahalle Muhtarı Raşit Zengin ve vatandaşlar tarafından sıcak ilgiyle karşılanan Başkan Kafaoğlu belediye olarak mahallenin ihtiyaçlarını gidereceklerini, çocuk bahçesi, fitness aletleri, yeşil alan düzenlemesi, parke taşı döşemesi yapacaklarını söyledi.

Başkan Zekai Kafaoğlu "Seçimler öncesinde çat kapı yapar çayınızı içmeye geliriz dedik ve geldik. İletişim, diyaloglar, kucaklaşmalar, görüşmeler, yapılacak işleri yerinde incelemek görmek önemli. Fırsat buldukça hareket halindeyiz. Bir taraftan yapılan hizmetleri görüyoruz, bir taraftan yapılacak hizmetleri yerinde görüyoruz. Katılımcı belediyecilik dedik, insanların katılımı ve fikirleri bizim için önemli. Muhtarlarımız mahallelerde devleti temsil eden seçilmiş en üst organlarımız. Onlar zaman zaman problemlerini söylüyorlar. Biz de fırsat buldukça dolaşıyoruz. Seçimden sonra 81 kırsal mahallemizi dolaştık, teşekkür ettik. Kırsal mahalleler kilit parke taşı ile döşenecek çamurdan kurtulacak dedik. Çocuklarımızın oyun parkına ihtiyacı var, bunu gerçekleştiriyoruz. Şu an 50 adet oyun bahçesi alanında kurulmaya başlandı, arkasından 50 adet daha gelecek. Oyun bahçesi olmayan yerleşim yeri kalmayacak. Düğünlerin, hayırlarını yapılabileceği nüfusa göre yerler yapacağız. Daha önce okul olarak kullanılan Turnalar Mahallesi’ndeki binanın içini ve dışını düzenleyeceğiz. Gençler için spor sahası yapmayı planlıyoruz" dedi.

Başkan Zekai Kafaoğlu çöp kamyonlarının kırsal mahallerden çöpleri toplamaya başladığını, kısa süre içerisinde tüm mahallelere çöp konteynırı dağıtacaklarını ifade etti. Artık çöplerin çuvallarla atılmayacağını, konteynıra bırakılacağını vurgulayan Kafaoğlu "7. ayımızı doldurduk. Başladığımız günden bu yana çalışmalara devam ediyoruz. Hedefimiz kültürel, sosyal, katılımcı, hizmet, çevreye duyarlı belediyeciliğin en güzel örneklerini vermek. 5 yıl sonunda Altıeylül İlçesi’nde insanların yüzlerinin güldüğünü, mutlu olduğunu görmek ana hedefimiz. Sizlere hizmet, hizmetkarlık yapmaya geldik. Biz sırça köşklerde oturmaya gelmedik. Biz saha ve arazi adamıyız. Siz ne hissediyorsanız biz de onu hissediyoruz. Geleceğimiz daha ak ve aydınlık olacak. Çocuklarımız ve torunlarımız daha güzel bir Balıkesir’de yaşayacak" diye konuştu.

Başkan Kafaoğlu, kırsal mahallede yaşayan hanımların fitness aletleri isteğini de kırmayarak, en kısa sürede isteklerini yerine getireceklerini söyledi.