Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kupa töreni için gittiği Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu’nda, Yeni Türkiye’nin başarılı olabilmesi için öğrencilere büyük görev düştüğünü söyledi. Öğrencilere nasihatler veren Başkan Yılmaz, "Sağlığınıza çok dikkat edeceksiniz, teknolojiyi çok iyi takip edeceksiniz, öğrenmeyi öğreneceksiniz" dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’nda 180 takım arasında ’Yıldız’ ve ’Gençler’ kategorisinde dereceye giren Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu’nun 20 öğrencisine hediye ve kupalarını verdi. Başkan Yücel Yılmaz, okulların ihtiyaçlarını tespit etmek için başlattığı ziyaretlerine devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu’na giden Başkan Yücel Yılmaz ve ekibi okul bahçesinde öğrenciler ile bir araya gelip başarılı öğrencilere ödüllerini verdi, öğrencilere daha iyi bir gelecek için tüyolar verdi.

Okulun bahçesinde düzenlenen ödül törenin de öğrencilere ’Sizler yeni Türkiye’nin temsilcilerisiniz’ diye hitap eden Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Hedefimiz 2023. Sizleri, çeşitli alanlarda başarılı kendine güvenen, bilimi fenle birleştirmiş, sosyal hayatında başarılı, dünyanın her yerine ihracat yapan fabrikaların başındaki gençler olarak görüyoruz. Türkiye köklü geçmişi olan bir ülke. Baktığımız zaman Osmanlı Devleti dünyanın her yerine gençlerini göndermiş ve onların içerisinde kendi medeniyetine temsil ettiği değerleri yaşatmış. Bugün Balkanlara gittiğinizde bu değerleri her yerde görüyorsunuz. Biz 2023 Türkiye’sinde sizlerin bunun öncüsü olacağınızı düşünüyoruz. Burada en önemli kültürel faaliyetlerimiz sporla başlıyor. Mahalle liglerimiz bunun bir başlangıcı. Sadece bir müsabaka gibi görünen bu mahalle ligleri rekabetle daha kaliteli hale geliyor. Yorulmadan dinlenilemez. Önce dinlemek için yorulmanız gerekiyor. Beden hareket ettiği zaman beyinde çalışır. Spor yapmak bu yüzden önemlidir" dedi.

Başkan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Evrilmeyen devrilir’ diye bir söz var yani sizler kendinizi geliştiriniz. Çağınızın en önemli üç tane meziyeti var; birincisi sağlığınıza çok dikkat edeceksiniz. İkincisi teknolojiyi çok iyi takip edeceksiniz, üçüncüsü ise öğrenmeyi öğreneceksiniz. Bilgi o kadar çok hızlı değişiyor ki size en çok lazım olan, bilgiyi nerede bulacağınız. Evrensel normlarda kendinizi sürekli yenilemeniz gerekiyor. Rekabet ve kaygı insanı her zaman diri tutar. Mahalle ligleri bunun bir başlangıcı. Önümüzdeki seneden itibaren maçlar daha heyecanlı olacak. Okullarda farklı kulüplerin etkinlikleri olacak. Yeni Türkiye size bunları hazırlıyor. Yeni Türkiye’nin gerçekten başarılı olabilmesi için sizlere çok görev düşüyor"