Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof.Dr.Kerim Özdemir görevi eski rektör Prof.Dr. Mahir Alkan’dan devraldı.

Cumhurbaşanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 17 Kasım’da yayınlanan kararname ile BAÜ Rektörlüğüne atanan Prof.Dr.Kerim Özdemir bugün düzenlenen törenle cübbe giyerek göreve başladı. Eski BAÜ Rektörü Prof.Dr.Mahir Alkan yaptığı konuşmada "29 Kasım 2010 tarihinden bu yana yürütmekte olduğum rektörlük gibi çok onurlu bir görevi alnımız açık başımız dik bir biçimde arkadaşımıza yeni yönetime devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bu süreçte gerek senato üyelerimiz, gerekse yönetim kurulu üyelerimiz, akademik ve idari personelimiz üniversitemize bulunduğu noktadan daha ileriye taşımanın gayreti içinde oldu. Üniversitemizi çok önemli noktalara taşıdığımıza inanıyorum" dedi.

Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğünü 28 Kasım 2014 tarihi itibariyle devraldığını belirten yeni rektör Prof.Dr.Kerim Özdemir atamasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 17 Kasım’da imzaladığı kararnameyle gerçekleştiğini belirterek "Kendilerine ve YÖK’ede şükranlarımı arz ediyorum. BAÜ 40 bin civarında öğrencisi 2 bine yakın çalışanıyla büyük üniversiteler statüsünde bulunmaktadır. Balıkesir ilimiz ekonomisini de doğrudan ve dolaylı olarak katkılar vermekte. Diğer taraftan temel amacı eğitim hizmeti geliştirme ve araştırma olmakla beraber yine ülkemiz ekonomisine ve insanını da eğitim hizmeti vermektedir. Bilim hayatına da araştırmalarla katkıda bulunmaktadır. Üniversitemizin ve ilimizin potansiyeli yüksektir. Yüklendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz, bunu da başarabilecek genç ve dinamik ekibe sahibiz. Biz her zaman doğru olanı yapacağız. 2023 Cumhuriyetimizin 100. yıl kuruluş dönemindeki bu vizyona hizmet edecek şekilde üniversitemize düşeni yapmaya çalışacağız ve bu vizyona katkı vereceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mahir Alkan yeni rektöre cübbesini giydirdikten sonra kendisine verilen teşekkür plaketini alıp yardımcılarıyla beraber toplantı salonundan ayrıldı.