Çevre ilçelerden toplanan köpeklerin Balıkesir’in Bandırma ilçesine bırakıldığını tespit eden belediye zabıtası, köpeklerin bırakılma esnasında baskın yaptı.

Çevre ilçelerden Bandırma’ya bırakılan sokak hayvanlarıyla ilgili uzun süredir yaşanan olumsuzluklara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda, Gönen Belediyesi ekiplerince ilçeye sokak hayvanlarının bırakıldığı tespit edildiği öğrenildi. Bandırma-Çanakkale yolu üzerinde özel bir ekmek fırını işletmesinin olduğu noktaya, Gönen Belediyesi’ne ait olduğu tespit edilen bir araçla 4 adet küpeli sokak köpeğinin bırakıldığı bilgisi üzerine harekete geçen belediye ekipleri, olaya anında müdahale etti. Ekiplerce araç şoförünün olay yerinde yakalanmasının ardından şoförün sokak hayvanlarını Bandırma sınırları içine bıraktıklarını doğruladığı öğrenildi.

Olayın ardından, ilçeye gizlice bırakılmaya çalışılan sokak hayvanları, Gönen Belediyesi veterinerine tutanakla teslim edildi. Bilindiği gibi 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre, her bir yerel yönetim, sokak hayvanlarıyla ilgili gerekli tedbir ve çalışmaları kendi hizmet sınırları içerisinde yerine getirmek zorunda olduğu belirtiliyor. Ayrıca yine aynı kanunda, belediyelerin Hayvan Barınağı kurmak zorunda olması ve kendi belediyesine ait küpeleri takılmış olan sahipsiz sokak hayvanların başka bir belediyenin mücavir alanına bırakılmasının suç olduğu belirtiliyor.