Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) projesi kapsamında, çeşitli etkinlikler yapılırken, kırsal Dutluca mahalle ilkokuluna giden Burhaniye Anadolu Lisesi öğrencileri, küçük öğrencileri eğlendirdi. Öğrenciler için deneyler, illüzyon ve müzik gösterileri yapan liseli gençler, hazırladıkları kurabiye ve kekleri de ikram ederken okulda coşku yaşandı.

Burhaniye’de, Bengi projesi kapsamında, okullarda çeşitli etkinlikler yapılırken. Burhaniye Anadolu Lisesi 9.sınıf öğrencileri de, kardeş okul olarak seçtikleri Dutluca ilkokulunu ziyaret ettiler. Burhaniye Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Eroğlu ile Öğretmenleri Cengiz Könen ve Ömer Aydemir ile birlikte, ilçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca mahallesine giden liseli gençler, ilkokulda öğretmen Erhan Tuna ve öğrenciler tarafından karışılandı.. Erkek öğrenciler, deney yapıp, illüzyon gösterisi ve müzik yaparken, kız öğrenciler de hazırladıkları kurabiye ve tatlıları ikram etti. Liseliler, ziyaretten mutlu olduklarını anlatırken, ilkokul öğrencileri de ağabey ve ablalarına teşekkür etti. Yaklaşık 2,5 saat devam eden ziyaret sırasında birbirleriyle kaynaşan öğrenciler unutulmaz zaman geçirdi.

İlk defa köy okuluna geldiğini anlatan Sudenur Yıldız, ”İlk defa köy okuluna geldim. Ve cidden çok değişik bir ortam. Çocuklara kek kurabiye değişik tatlılar yaptık. Bir sürü oyunlar oynadık. Deney yaptık. Birlikte müzik yaptık. Çok eğlenceliydi. Buraya bir daha gelmek istiyorum” dedi.

İlayda Darcan da, ”9.sınıf öğrencileri olarak Dutluca köy okuluna geldik. Burada öğrencilerle çok güzel vakit geçirdik. Gerçekten güzel bir gün oldu. Bizim içinde iyi bir deneyimdi. Burada olmaktan mutluyum. Arkadaşlarımın da öyle olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ahmet Özküçük ise, ”Bengi projesi kapsamında Dutluca köyüne geldik. Öğrencilerle burada güzel vakit geçirdik. Deneyler yaptık. Burada olmaktan mutluyum. Tekrar gelmek istiyorum” dedi.

Seyhan Menekşe de, ” Dutluca köyünü kardeş okul olarak seçtik. Buraya gelerek deney yaptık ve oyunlar oynadık. Onlarla mutluyduk. Bir daha gelip mutlu olmak isteriz” dedi.

Verimli bir ziyaret olduğunu anlatan Burhaniye Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Eroğlu, ”Burhaniye Anadolu Lisesi olarak Bengi projesi kapsamında kardeş okul uygulamaları çerçevesinde okul ziyaretleri yaptık. Öğrencilerimiz buraya gelerek ilkokul öğrencilerine, müzik gösterisi yaptılar. İllüzyon gösterileri yaptılar. Görsel şovlar ve deneyler yaptılar. Öğrencilerin dikkatini çektik. Öğrencilerimiz açısından verimli bir çalışma oldu. Öğrencilerimiz buraya gelerek köy okullarını, köy yaşantısını tanıdılar Bu tür uygulamalara devam edeceğiz” dedi. Dutlucalı öğrencilerden Ayşenöz Kıymaz,” Burhaniye’den ağabeyler ablalar geldi. Onlar bizi eğlendirdiler. Güldürdüler. Onun için çok sevindim” dedi.

Mustafa Yalazı da, ”Ağabeyler ablalar geldi. Deneyler yaptılar. Bizi çok mutlu ettiler” dedi. Goncanur Zorlu ise,” İyi gelmişler. Çok güzel oyunlar oynadık. Onlar gene gelsin. Biz öyle istiyoruz” dedi. Dutluca İlkokulu Müdürü Erhan Tuna, Burhaniye Anadolu Lisesi Müdürü Bayram Eroğlu ile öğretmenler Cengiz Könen ve Ömer Aydemir ile liseli öğrencilere teşekkür etti. Tuna, liseli gençleri ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi.