Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 13 yaşından bu yana minare işi yapan 70 yaşındaki Hasan Yalçın, başarılı çalışmaları ile takdir topladı. İlçedeki pek çok minareyi tamir eden ve boyasını yapan Yalçın, Taylıeli Mahallesindeki caminin minaresine de paratoner taktı.

Burhaniye’de, pek çok insanın yükseklik korkusu yüzünden merdivenlerinden bile çıkmaya korktuğu minareleri tamir eden Hasan Yalçın, işini severek yaptığını söyledi. 13 yaşından beri minare işi yaptığını anlatan Yalçın, rahatsızlığı nedeniyle eskisi gibi çok çalışamadığını söyledi. Eşi Selma Yalçın’da Hasan ustaya yardımcı oluyor.

İşini severek yaptığını anlatan 3 çocuk babası Hasan Yalçın, ”Köylerde şehirlerde çalışıyoruz. 56-57 yıldır minarecilik yapıyorum. 13 yaşımdan beri bu iş için köylerde şehirlerde dolaşıyorum. Ama sonuna geldik gayri işin. Rahatsızım. Rahatsız olduğum için pek uğraşamıyorum. Ufak tefek işlerle vakit geçiriyoruz. Başka yapacak bir işimiz yok. Ne yapalım. Ufuk tefek idare ediyoruz. Bu işi de severek yapıyorum. Bu günde paratoner takıyoruz. Müftülüğün ufak tefek işleri var onlara devam ediyoruz” dedi. Selma Yalçın da, ”Uzun zamandan beri eşime yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu günde paratoner takmaya geldik. Eşimin yanında destek olmaya çalışıyorum. İşimiz ekmeğimiz bu” dedi.