Balıkesir’in Burhaniye ilçesi, Türkiye’nin ilk yerli sirki olan Avrasya sirkini ağırladı. Belediyenin kültür etkinlikleri kapsamında destek olduğu sirk, ilçedeki çocukları ilk defa sirkle tanıştı.

Burhaniye’de Öğretmen evi karşısındaki boş alanda kurulan dev çadırdaki gösteriler özellikle çocukların büyük ilgisini çekti. Yok olmaya yüz tutan geleneksel seyirlik sanatlarımızı halka tanıtmak için yola çıkan sirk topluluğu, İp cambazlığı, parendebazlık, ateşbazlık, akrobatlık, kılıçbazlık gibi somut olmayan kültürel miras kapsamındaki seyirlik sanatların yanı sıra, palyaçolar, sihirbazlar, yüksek hava gösterileri, sevimli hayvanlar, dev piton yılanlarıyla gittiği her yerde özellikle çocukların ve ailelerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Her hafta bir başka kentte gittiklerini anlatan Sirk sahibi Servet Yalçın, bundan sonra Ayvalık ve devamında da İzmir ilçelerinde gösteri yapacaklarını aktardı. 12 yıldan bu yana hizmet veren sirk her hafta bir kente konuk olurken, oyunu izleyen çocuklar ise, "Çok beğendik. Yani böyle insanlar bunu yapamazdı ama yaptılar. Çok heyecanlandım. Herkesin görmesini tavsiye ederim. Hiç timsah görmemiştik. Ama bu sirk sayesinde gördük. Yılanı gördük. Çok eğlenceliydi" dedi.

8 Eylül İlkokulu Müdürü Ali Bayraktar ise, "İlçemizde Avrasya sirkinin daha öncede gösterilerini izledik. Çocuklar, öğrencilerimizin bir çoğu gelip heyecanla çocukluklarını yaşadılar. Güzel bir gün yaşadılar. Bu hizmeti sunan Burhaniye belediyesi yetkililerine, yaptıkları hizmet için teşekkür ediyorum” dedi.