Burhaniye Belediyesi bünyesinde, ilçenin gelişmesi ve kalkınmasında büyük etkisi olması beklenen "Proje Geliştirme Birimi"i açıldı.

Belediye bünyesinde kurulan Proje Geliştirme Birimi, Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde hizmete girdi. Proje Birimi, ilk faaliyetini girişimciler için önem arz eden tarımsal hibeler konusunda bilgilendirme toplantısı ile yaptı. Balıkesir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) adına Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Mesut Dur, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği IPA projelerinin destekleri doğrultusunda verilen hibeler hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı. Şahıstan başlayarak büyük işletme kurmak isteyen girişimcilere kadar, verilen tüm hibeler hakkında bilgilendirme yapan Dur, 13. çağrı dönemi kapsamında verilen projelerin kabul edildiğini belirtti. Planlanan proje ile hibe almak üzere başvuracak olan kişilere, BUR-İŞYAM yani Burhaniye Belediyesi Proje Birimi destek verecek.

Belediye Başkanı Necdet Uysal, “Anlatılan şu hibeler hakkında öncelikle kendi heyecanımı sizler ile paylaşmak istiyorum. Başvuru sırasındaki bu prosedürler ile sizi hiç uğraştırmayacağız. Siz yeter ki biraz gayret gösterin, biz size bu yatırımı yaptıracağız” dedi.

Verilen hibelerin yüze 50’lileri geçtiğini belirten Başkan Uysal, “Lütfen bu konuda geri adım atmayın. Size Burhaniye Belediyesi olarak bu hibeler hakkında elimizden gelen yardımı yapacağız. Bu prosedür kısımlarını bizim proje birimimiz halledecek. Siz bu kısımdan ürkmeyin” diye konuştu.

Çok verimli geçen ve Burhaniye halkının vizyonunun gelişmesine de yardımcı olacak bu tür destekleri BUR-İŞYAM sayesinde gerçekleştireceklerini belirten Necdet Uysal yeni proje birimimizle yeni dönem Burhaniye’nin temellerini atacağız" dedi.