Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Devlet Su İşleri 25. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. DSİ Bölge Müdürü ve yardımcılarının hazır bulunduğu toplantıya katılan Başkan Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin prestij projelerinden ‘Çay Deresi Islahı’ projesi hakkında brifing aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, proje ihalesinin aralık ayına kadar tamamlanmasını ve nihayetinde en geç mart-nisan 2015’te ilk kazmayı vurmak istediklerini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, DSİ 25. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ziyarette Bölge Müdürü Erol Şenöz ile makamında görüşen Edip Uğur, daha sonra DSİ Bölge Müdür Yardımcıları ile Büyükşehir Belediyesi’nden ilgili Daire Başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıya katıldı. Burada, Büyükşehir Belediyesi’nin Çay Deresi Islahı proje çalışmasıyla ile ilgili ayrıntılı bilgi alan Başkan Uğur, ilkbaharda kazmayı vurmak istediklerini bildirdi. DSİ Bölge Müdürü’nden proje ve ihale süreci hakkında son bilgileri alan Başkan Uğur, "Biz istiyoruz ki Balıkesir’e güzel şeyler olsun. Bir Çay Deresi var, ıslahın yapılacağı yer aşağı yukarı belli. Bizim de düşündüğümüz yer ile birlikte 2 bin 200 metre civarı. DSİ’den desteklerini bekliyoruz. Aralık ayına kadar proje ihalesinin bitmesi halinde en geç mart - nisan ayında kazmayı vuralım istiyoruz” dedi.

HAL BİNASI VE KARAYOLU KALKACAK, AĞIR SANAYİ YEŞİL ALAN OLUYOR

Başkan Uğur, kış sezonunda 30 metre genişliğinde bir akarsu, kesit beklediklerini ifade ettiği dere ıslah bölgesinde suyun ağaçlardan çekildiği dönemde ağaçların kökleriyle birlikte sökülüp başka yere taşınması işleminin gerçekleşeceğini, bunun için Ankara’dan özel makineler getirileceğini kaydetti. Gençlik Merkezi’nden itibaren ileride yer alan sebze-meyve hali ile karayolunun kaldırılacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, rekreasyon (eğlendinlen) çalışması yapılacak alanda vatandaşların rahat edeceği, hem dinlenip hem spor yapabilecekleri ve eğlenebilecekleri her şeyin düşünüldüğünü, yürüyüş parkurları ile suyun etrafında doğal yeşillik alanların yer alacağını bildirdi. Başkan Uğur, “Hal kalkıyor, yol da kalkıyor. Hal ile ilgili projemiz var, hayvan pazarının oraya taşıyoruz. Döküntü yeri (ağır sanayi bölgesi) de kentsel dönüşüm veya başka bir şekilde yeşil temiz bir alan haline getireceğiz. Tren yolu ve karayolu köprüleri var, karayolu köprüsünü de kaldıracağız. Araçlar giremeyecek. Fakat yaya geçişlerinin yapılacağı ahşap güzel köprüler yapacağız” dedi.

TELEFERİK İLE ÇAMLIK, HELİKOPTER İLE İSTANBUL

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Çay Deresi Islah alanında teleferik kalkış noktasının yer alacağını, buradan 200 metre aralıklarla yapılacak direkler ile teleferiğin Çamlık noktasına ulaşacağını belirtti. Başkan Uğur ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak helikopter ile isteyenlerin Balıkesir’den İstanbul’a günlük olarak gidip-dönecekleri bir imkânı da sunacaklarını açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, “Teleferik yapılacak, 200 metrede bir direk yapılacak. Projelendiriyoruz. Çamlık noktasından buraya; Burası aynı zamanda teleferiğin de hareket noktası olacak. Buradan teleferiğe bindiğiniz zaman Çamlık’a gidilecek. Çok ham bir proje. Biz istiyoruz ki hemen ağaçları oradan sökelim, yolu kapatalım, hale kadar. 2015 yılına kadar bunları bitirmiş olalım. Belediyenin olan yerle beraber belediyeye ait olmayan mezbelelik yeri de kentsel dönüşüm gibi bir plan ile yeşil alan yapacağız. Sahipsiz kalmış yerler, ıslah ettikten sonra herkes, tüm insanlar istifade eder. Lunaparkı da olsun, kültür merkezi de olsun. Fıskiyeli havuzlar olacak. Kayık, sandal ve bunların iskeleleri olacak. Nikâha gidecek olan gelin-damatlar önce buraya gelecek fotoğraf çekilecekler. Teleferiğe binecekler Çamlık’a çıkacaklar. Helikopter alacağız; Helikopter ile gelin ve damat Balıkesir’i dolaşacak. İstanbul’a gitmek isteyen helikopter ile İstanbul’a gidecek. Hanımlar da helikopter ile Balıkesir’den İstanbul Maslak’a gidecek, alışverişini yapıp hemen geriye dönebilecek. Bunlar olacak” şeklinde konuştu.

ÇAY DERESİNDE 2. ETAP

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, DSİ Bölge Müdürlüğü’ndeki toplantıda, Çay Deresi Islahı projesinin 2. Etabının ise Basri Otel’den geriye doğru olacağını, burada yürüyüş alanları ve bisiklet yolu yapacaklarını kaydetti. Uğur, “Başçeşme’nin oradan yürümeye başlayan vatandaşlarımız burada çayını kahvesini içer, tekrar geriye dönebilir. Çok güzel şeyler olacak” dedi.

DSİ Bölge Müdürü Erol Şenöz, yatırım programını Ankara’ya teklif ettiklerini, Bakanlık onayının ardından proje ihalesine çıkacaklarını, DSİ olarak projeye katkı sağlamak için ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti. Erol Şenöz, proje ihalesinin ardından yapılan işin proje ile uyum sağlaması için Büyükşehir Belediyesinin peyzaj mimarları ile ortak çalışma yürüteceklerini söyledi.

Gerekli yazışmaları yaptıklarını kaydeden DSİ Bölge Müdürü Erol Şenöz, “Bütün bu işler Balıkesir’e yakışan şeyler. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Edip Uğur’a teşekkür ederiz. Biz de kurum olarak elimizden gelen desteği göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Çay Deresi Islah projesinin gerçekleşeceği alanda derenin sürekli su kaynağına kavuşturulması için de özel bir çalışma yürütüleceği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, “Bizim dere ıslah projemiz benzerlerinden daha güzel, daha iyi olacak” diyerek çalışmaların en kısa zamanda başlayıp neticelendirilmesi için talimat verirken, DSİ Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin ekiplerine gösterdikleri titiz çabalarından dolayı da teşekkür etti.