Balıkesir’de 2015 yılına ait Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularında izdiham yaşanıyor. ÇKS’ye müracaat süresinin yıl sonunda biteceğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, bu sürenin uzatılmasını talep etti.

Balıkesir’de 2 ay önce başlatılan 2015 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuru tarihinin 31 Aralık tarihi itibarı ile sona ermesi sebebiyle Ziraat Odası ve Tarım İl Müdürlüğünde izdiham yaşanıyor. Tarım Bakanlığı ve Tarım İl Müdürlüklerinin bilgisayar sistemlerindeki arazılar yüzünden işlemlerin yapılamaması Balıkesir Ziraat Odası’nı zora soktu.

Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, ÇKS kayıt başvurularını muhtarlıklara zamanında göndererek askıya çıkarılmasını sağladıklarını belirterek, "Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım Bakanlığında Çiftçi Kayıt Sisteminde meydana gelen arıza dolayısıyla çiftçilere vereceğimiz formlar bize aralık ayı başında geldi. Odamızda çalışan personelimiz fedakârca yemek arası bile vermeden, gece saat 02.00’ye kadar mesai yapıyor. Şu ana kadar odamıza kayıtlı üyelerimizin yarı sayısına bile ulaşamadık. Bunun üzerine Ziraat Odaları Birliği çiftçi lehine Tarım Bakanlığına müracaat ederek ÇKS kayıt tarihinin uzatılmasını talep ettik" dedi.

ÇKS kayıt süresinin uzatılmaması ile çiftçinin büyük mağduriyet yaşayacağını belirten Sözat, yetkililerin bir an önce bu meseleye el atmasını istedi.