Balıkesir’in Bandırma ilçesinde çöplerden topladıklarını satarak geçimini sağlayan Hakan Kaya (48), her gün çöplerden bulduğu kitapları, ‘Herkes İçin Eğitim Derneği’ne teslim ediyor.

İlçedeki çöp varillerini her gün dolaşıp, topladığı malzemeleri satarak hayatını geçindiren Hakan Kaya, bulduğu hiçbir kitabı çöpte bırakmıyor. “Ben okuyamadım, çocuklar okusun” diyerek, kitapları çöplere atanlara adeta ders veren Kaya, biriktirdiği, kullanılabilir durumdaki kitapları, Herkes İçin Eğitim Derneği’ne teslim ediyor. Hakan Kaya’nın davranışını takdirle karşılayan dernek başkanı Özgün İyim, “Hakan Kaya, çok duyarlı ve bilinçli bir kişi. Kendisi, ‘Benim de eğitime bir katkım olsun’ diyor. Bu kitapları çöpten toplayarak her hafta bana getiriyor. Gelen kitap ve dergilerin miyadını doldurmuş olması ise bizler için çok önemli. Derneğin amacını anlayarak yorumlayan herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bizim için de önemli olan bu. Bu insanlar hayatlarını çöpten hurda toplayarak kazanıyorlar. Bu işi yaparken insanların kendilerinin düştüğü duruma düşmemelerinin en önemli yolunun da okumaktan geçtiğinin bire bir yaşayarak tanığı olduğunu söylüyorlar” dedi.

İlçede derneğin çok zor şartlar altında eğitim vermeye çalıştığını belirten Özgür İyim, “Buradan yetişen bir öğrencimiz Malatya tıp fakültesini kazandı. Bu yıl da 136 öğrenciye gönüllü öğretmenler tarafından eğitim veriliyor. Dernek olarak giderleri karşılamakta zorlanıyoruz. Halkımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.