Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü ve 16 Ekim Dünya Gıda Günü birlikte kutlandı. Etkinlikte Balıkesir’de tarım ve hayvancılığa katkıda bulunan kadın çiftçilere plaket verildi.

Balkonuk Center’da düzenlenen etkinlik Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdurmuş’un konuşmasıyla başladı. Erdurmuş gelişmekte olan bir çok ülkede tarımsal iş gücünün en önemli kaynağını kadınların oluşturduğuna dikkat çekerek "Kadın İşçiler tarımsal üretimin her aşamasında yer almakla birlikte daha çok gıda, ürün hasadı, ürünlerin işlenmesi gibi alanlarda yoğunlaşmaktadır. Çocuğundan evinden ayrı, tarlasında bağında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak evine ve ülkemize üretimle destek veren kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun" dedi.

Güçlü tarım şehri Balıkesir’in Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan desteklemelerden hak ettiği payı aldığını belirten Erdurmuş "Balıkesir çiftçisine 2013 yılında 2 milyon 226 bin 614 TL bitkisel üretim ve hayvancılık destekleme ödemesi yapılmış olup, Bakanlığımızın uyguladığı diğer desteklemeler ile birlikte toplam 250 milyon TL destekleme ödenmiştir. Balıkesir çiftçisi gördüğü bu desteği karşılıksız bırakmamış, hem ülkemizdeki tüketicilere lezzetli ve güvenli gıda üretmiş hemde 2004 yılında 102 milyon TL, 2012 yılında 485 milyon 539 bin TL, 2013 yılında ise 489 milyon TL tarımsal ihracat yapmak suretiyle ülkemize önemli döviz girdisi sağlamıştır. Son 10 Yılda ihracatta 5 kat artış sağlamıştır" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan ve Vali Yardımcısı Selda Dural’ın konuşmalarının ardından kadın çiftçilere plaket verildi. Tarım ve İnsan fotoğraflarından oluşan serginin açılış kurdelesini Vali Selda Dural, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı Dinçer Orkan ve Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriya Erdurmuş birlikte kesti.