Ak Parti Dursunbey İlçe Teşkilatı 5. Olağan Genel Kurul kongresi yoğun bir katılım ile M.Akif Ersoy Kültür merkezinde gerçekleşti. Tek listeyle seçime giren Başkan Halil Demir güven tazeledi.

Dursunbey AK Parti İlçe teşkilatının 5. Olağan kongresi M. Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleşti. Kongreye AK Parti İl Başkanı Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, MHP İlçe başkanı Mustafa Temel ve yönetimi, Esnaf Odası başkanı Oğuz Çakırcalı, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatif başkanı Osman Kolukısa çeşitli kurumlardan yetkililer ile AK Parti gönüldaşları katıldı.

Ak Parti Dursunbey İlçe Teşkilatının 5. Olağan Genel Kurul kongresi divan teşekkülünün oluşturulmasıyla başladı. Divan Başkanlığını Osman Sünnetçi Başkan Yardımcılığını Kadir Dağlı ve katip üyeler Eda Özden Kandemir, Hasbiye İpekçi ve Hasan Baş’tan oluştu. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından ise Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mesajı okundu.

Kongrede ilk konuşmayı yapan Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir, konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. Demir, "Sayın Başbakanımızın dediği gibi birlik ve beraberlik çok önemli. Benden Başbakanımızın sözlerine şunları ilave etmek istiyorum. Bir araya gelmek bir başlangıç. Beraberliği sürdürmek bir ilerleme. Beraber çalışmak ise gerçek başarıdır diyorum. Kongremizin hayırlı olmasını diliyor, hep birlikte yeni Türkiye hep birlikte yeni Balıkesir, Hep Birlikte yeni Dursunbey. Kongremize katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Halil Demir’in ardından ise Dursunbey Belediye başkanı Ramazan Bahçavan söz aldı. Kısa bir konuşma yapan Başkan Bahçavan, "12 yıllık başarılar ile dolu iktidar döneminde bugüne kadar teşkilatlarımızda yer almış tüm kardeşlerimiz büyüklerimi kutluyorum. Yeni dönemde seçilecek arkadaşlarımıza da üstün başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra AK Parti İl başkanı Mahmut Poyrazlı, Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve Cemal Öztaylan sırası ile söz aldı. Konuşmaların ardından ise yeni yönetim kurulunun tanıtımı gerçekleşti. Faaliyet raporunun okunmasının ardından ise kapalı oylamaya geçildi. 421 delegenin oy kullandığı seçimler sonrası yeni yönetim ise şöyle oluştu; Halil Demir(Başkan), Ahmet Savran, Ali Bozkurt, Kemalettin Çetin, Hüseyin Kökten, Kemal Durbal, Adem Oral, Hüseyin Bulut, İbrahim Tuzcu, Fatma Kireç, Mehmet Özkıran, Ramazan Yalçınkaya, Hasan Hüseyin Ağaç, Feray Keskin, Hasan Albay, Yusuf Er, Bora Kamil Kaynak, Kamil Öztürk, İsmail Sevinç, Hasan İnan