10 Kasım Atatürk’ü anma programı kapsamında Dursunbey’de çeşitli programlar düzenlendi.

Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında Tüm Türkiye’de olduğu gibi Dursunbey’de de anma programı düzenlendi. İlk olarak Cumhuriyet Meydanında başlayan anma programına Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Garnizon Komutanı Elvan Yaylacı, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yöneticiler, Siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. İlk olarak Atatürk büstüne konulan çelenklerin ardından saat 09:05’de başlayan siren sesleri ile saygı duruşuna geçildi. Siren seslerinin ardından istiklal Marşı okunurken resmi tören istiklal marşının ardından son buldu.

Cumhuriyet alanında yapılan programın ardından Dursunbey Kız Meslek lisesinde düzenlenen programa katılan protokol buradaki etkinlikleri de izledi. Atatürk’ün hayatının anlatıldığı şiir ve konuşmaların yapıldığı programda müzik öğretmenlerinin hazırladığı mini konser katılımcılardan alkış alırken okul öğrencilerinin oluşturduğu koro beğeni topladı.

Ayrıca Atatürk’ün hayatının anlatıldığı slayt gösterisi katılımcılar tarafından izlenirken okullar arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler protokol tarafından ödüllendirildi.