Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli ve Altınoluk’taki belediye hizmet binaları başta olmak üzere Edremit Belediyesi’ne ait bazı yerlerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine isyan etti.

Balıkesir’de büyükşehir uygulamasına geçilmesinden sonra kapatılan belde ve köylerin mallarının büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında paylaştırılması konusunda devir ve tasfiye komisyonu oluşturulmuştu. Ancak daha önce yapılan devir ve paylaşımlardan sonra yeniden bir komisyon kurularak bu komisyon tarafından Edremit Belediyesi’ne ait Zeytinli ve Altınoluk hizmet binaları dahil olmak üzere 14 yer Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Bu karara itiraz eden ve bazı kararlara imza dahi atmadığını açıklayan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, kasım ayı meclis toplantısı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu.

Edremit halkına ait yerlerin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine isyan eden Başkan Kamil Saka, hukuki yollara başvuracaklarını söyledi. Başkan Saka, “Balıkesir’de yeni baştan tasfiye komisyonu kurulmuş. Komisyonda BASKİ’ye ait birçok su deposu gibi yerler bahane edilerek, 14 parçaya yakın yeri itirazlarıma rağmen Edremit Belediyesi’nden aldılar. Edremit Belediyesi’nin Zeytinli hizmet binası ile Altınoluk hizmet binalarını da ileride büyükşehire lazım olur gerekçesi ile Edremit Belediyesi’nden aldılar. Başka aldıkları birkaç yer daha var. Hepsini yargıya taşıyacağız. Edremit, Balıkesirlilerin gözünde talan edilecek bir yer gibi algılanıyor. Maalesef, Büyükşehir Belediyesi’nin personeli diyebileceğimiz kişiler talan ordularının askerleri gibi neyi nasıl alırız hesabı ile uğraşıyorlar. Talan ordusu gibi Edremit’in mallarını talan edebilme sevdasındalar. Açık ve net bir şekilde konuşuyorum; bundan sonra da sadece demokratik yollardan değil, toplumsal direnç olarak da mücadeleye başlamamız gerektiğine inanıyorum. Zeytinli’de şu anda Edremit Belediyesi’nin şubesi yapacak bir metrekare yerimiz yok. Bu durumda yakın zamanda Zeytinli’de masayı, makam koltuğunu ve tahsilat veznelerinin tamamını Atatürk heykelinin önüne koyarak çadırın altında hizmet vermeye başlayacağız" diye konuştu.