Edremit Belediyesi’nde “e-belediye” uygulaması için altyapı hazırlıkları devam ederken Balıkesir https://www.turkiye.gov.tr/belediyeler sayfasında e-devlet kapısı üzerinden hizmet vermeye başlayan ilk belediye oldu.

Edremit Belediyesi’nde “e-belediye” uygulamasının hizmete sunulması için Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından gerekli altyapı hazırlıkları devam ediyor. Bu hazırlıklar kapsamında Edremit Belediyesi Balıkesir il genelinde https://www.turkiye.gov.tr/belediyeler sayfasında e-devlet kapısı üzerinden hizmet vermeye başlayan ilk belediye oldu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, vatandaşların internet üzerinden birçok iş işlemi gerçekleştirebilecekleri e-belediye uygulamasını 2015 yılında hizmete sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Edremit Belediyesi tarafından https://www.turkiye.gov.tr/belediyeler sayfasında e-devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerden arsa rayiç değerleri, beyan bilgileri sorgulama, borç bilgileri sorgulama, sicil bilgileri sorgulama ve tahsilat sorgulama işlemleri vatandaşların hizmetine sunuldu.

Edremit Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “6360 sayılı kanun kapsamında tüzel kişiliği sona ererek Edremit Belediyesi’ne bağlanan Altınoluk, Güre, Akçay, Zeytinli ve Kadıköy’e ait farklı program ve veri tabanı kayıtlarında tutulan sicil bilgileri, gelir tahakkuk-tahsilat ve beyan bilgilerinin Edremit Belediyesi mevcut uygulama yazılımlarına ait veri tabanına taşınarak entegrasyonu ve ilgili yerlerin şube olarak tahakkuk-tahsilat işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli altyapı bağlantıları tamamlanmıştır. Ayrıca 6552 Sayılı Kanun gereği yapılandırma kapsamında ilgili borçların taksitlendirilmesinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli programsal altyapı zamanında tamamlanarak başvurular alınmaya başlanmıştı. E-belediye sürecinde yeni bir çalışma ile https://www.turkiye.gov.tr/belediyeler sayfasında e-devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerden arsa rayiç değerleri, beyan bilgileri sorgulama, borç bilgileri sorgulama, sicil bilgileri sorgulama ve tahsilat sorgulama işlemleri vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur” denildi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’da e-belediye uygulamasının hizmete sokulması için gerekli altyapı işlemlerinin hızlı bir şekilde sürdüğünü belirterek, “E-devlet uygulamasında belediyemiz sayfası açılarak bazı işlem ve sorgulamalar vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu. Ocak 2015 itibari ile bu hizmetlerin yanında internet üzerinden kredi kartı ile ödeme işlemleri başta olmak üzere birçok iş ve işleminin yapılabildiği e-belediye uygulamasını hizmete sokacağız” dedi.