Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında Balıkesir’in Edremit ilçesinde gerçekleştirilen törenler ile anıldı.

Şehit Hamdibey Meydanı’nda düzenlenen programa Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlkay Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, askeri erkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve sirenler çaldı. Çok sayıda vatandaş ta, araçlarının kornalarını 2 dakika boyunca çalarak, saygı duruşunda bulundu. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri, Kaymakam Abdülhamit Erguvan, Garnizon Komutanı Mehmet Topçu, Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından Atatürk Anıtı önüne bırakıldı.

Meydandaki Atatürk’ü anma törenleri daha sonra Körfez Anadolu Lisesi’nde düzenlenen etkinlik ile devam etti. Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen etkinlikte, öğrenciler oratoryo sahneledi, Atatürk’ün hayatı anlatıldı ve günün Atatürk konulu şiirler ve şarkılar seslendirildi. Bu arada Körfez Anadolu Lisesi girişinde bulunan Atatürk köşesinde ise 2 öğrencinin değişimli olarak nöbet gün boyu nöbet tuttu.