Edremit Belediyesi’nin de desteği ile yapılan törenle ilçede, 20 deveye havut giydirilerek antrenman güreşi kıran kırana geçti.

Edremit Belediyesi Güreş Sahası’nda yapılan törenle develere havut adı verilen soğuktan koruyacak semerler düzenlenen törenle giydirildi. Düzenlenen törene, CHP Balıkesir Milletvekilleri A. Nedret Akova, Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş, Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş, Mustafa Serdar Soydan, Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, Ramazan Kerim Özkan, İstanbul Milletvekilleri Melda Onur, Mahmut Tanhal ve Manisa Milletvekili Sakize Öz, Mustafa Başgülşen, Edremit Belediye Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, CHP Balıkesir il Başkanı Muzaffer Mavuk, diğer CHP’li yetklililer katıldı. Törende davul-zurna eşliğinde 20 deveye havut giydirildi. Ardından güreşecek develer antrenman güreşleri yapılırken bazı vatandaşların havanın güzel olmasını fırtsa bilerek piknikte yapmaları dikkat çekti.

Edremit Belediye Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, deve güreşlerinin Ege Bölgesi ve Edremit Körfezi’nde bir gelenek olduğunu belirterek, "Bu gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak için devecilerimiz tarafından düzenlenen bu etkinliğe destek veriyoruz” dedi. Develerin havut giydirme töreninde CHP’li milletvekillerinin deve sahipleri ile hatıra fotoğrafı çektirmeleri dikkat çekti.