Balıkesir’in Edremit ilçesinde kısa adı “ESE” olan Edebiyat Sanat Evi kuruldu.

Edremit Edebiyat Sanat Evi, 11 şair yazar ve sanatçının, onlarca edebiyatseverin katılımıyla, İda Bilinci Kültür Sanat Evi’nde ilk toplantısını yaptı. Edebiyat Sanat Evi’nin kurulmaktaki asıl amacının, Türk Edebiyatını korumak, yaşatmak, geliştirip geleceğe taşımak olduğu ifade edilerek, “Bu amaç doğrultusunda sosyal projeler üretip gönüllülerle edebi, sanatsal çalışmaları gerçekleştirmek, topluma kültür ve değerlerini unutturmayıp daha yararlı olabilecekleri çalışma ve etkinliklerin yapılmasını sağlamaktır” denildi.

Toplantıda, “Dünya Kültür Sanat Kenti” olabilecek zengin coğrafyasına sahip Edremit’in geçmişte gönül topraklarında Mustafa Seyit Sütüven’i, Sabahattin Ali’yi, Halil Soyuer’i, Ahmet Ünsal’ı, Ali Ekber Çiçek’i, Tuncer Kurtiz’i, Sıdıka Erke gibi onlarca edebiyatçıları, sanatçıları konuk ettiği vedaha onlarca edebiyatçı ve sanatçıya ev sahipliği yaptığı açıklandı.

Edremit Edebiyat Sanat Evi üyeleri, her hafta Cumartesi günü, 14.00 17.00 saatleri arasında, edebi çalışmaları için Edremit İda Bilinci Kültür Sanat Evi çatısı altında toplanma kararı aldı.