Edremit’in Doyran Mahallesi’nde Muharrem ayı nedeniyle tüm mahalle sakinleri bir araya gelerek birlikte aşure hayrı düzenlediler.

Aşure hayrına Edremit Belediye Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçeye bağlı Tahtacı Türkmenlerinin yaşadığı Doyran Mahallesi’nde Muharrem ayı nedeniyle aşure hayrına ilgi büyük oldu. Doyran Muhtarı Ali Rıza Sakallı’nın öncülüğünde tüm mahallenin katılımı ile ortaklaşa aşure hayrı yaptılar. Doyran Köy konağında hazırlanan kazanlar doluşu aşure mahalle sakinlerine ve konuklara dağıtıldı. Doyran Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Sakallı, önceden köy olan mahallelerinde her evde ayrı ayrı olarak aşure hayırları yapıldığını belirterek, “Bu yıl ayrı ayrı yapmak yerine mahalle halkımızla bir araya gelerek imece usulü ile ortaklaşa bir hayır gerçekleştirdik. Tüm mahalle halkıma ve katılan konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Aşure hayrına Edremit Belediye Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Belediye Meclis Üyesi Cafer Kara, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.