Balıkesir’in Edremit ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü büyük bir coşkuyla kutlandı.

Etkinlikler, Şehit Hamdibey Meydanı’nda, Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Çelenk koyma törenine, Kaymakam Abdulahmit Erguvan, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, diğer daire amir ve müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan çelenk İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç tarafından Atatürk anıtına yerleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar yapıldı. Çelenk töreninin ardından Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde etkinlikler devam edildi.

Hasibe Durgut Yılmaz ve Altan Demirel’in sunumuyla gerçekleşen programda, günün anlam ve önemi hakkında söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı. Ardından ise Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini verdi. Daha sonra yıllarını eğitime adamış emekli öğretmen Mehmet Altan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’ya plaket takdim etti. Programın devamında yeni atanan öğretmenler için yemin töreni gerçekleşti. Salih Korkut Budaras Fen Lisesi öğretmenlerinden Aysevil Akköy, “Ben bir Öğretmenim” adlı şiiri okudu. 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle ilçede düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve masa tenisi dallarında yarışmada dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Topçu, Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale ödüllerini verdi.

Program sırasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır.” sözleri hatırlatıldı.

Ödül töreninin ardından “Öğretmen Kimdir” adlı sinevizyon gösterisi, Salih Korkut Budaras Fen Lisesi Halk Oyunları Ekibinin halk oyunları gösterisi, Salih Korkut Budaras Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan müzik dinletisi gerçekleştirildi.