Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, 30 Mart Yerel Seçimleri’ nin ardından yeni kadrosuyla göreve gelen Gömeç Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, bugüne kadar gerçekleştirdiği koruma hizmeti ile ilçedeki çiftçi ve köylülerin takdirini topluyor.

Bu kapsamda; Zekeriya Babayiğit’in öncülüğünde; 26 bekçi ve bir bekçi başı ile Gömeç merkez ve kırsal mahallelerinde zeytinlik ve tarlalarda sahipleri tarafından başıboş bırakılan küçük ve büyükbaş hayvanların herhangi bir hasarın meydana gelmemesi için yoğun ve hummalı çalışmaların yapıldığı dikkatlerden kaçmıyor.

1941 yılında çıkan yasa ile kurulan Gömeç Çiftçi Malları Koruma Başkanlığının geçtiğimiz yıllarda yeterli çalışmalar yapamadığı belirtilirken, Koruma Başkanlığı’nın bu yıl göreve gelen yönetiminin başarılara imza atması ise ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Gömeç Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak 3 aydır devam eden zeytin sezonu içerisinde bir tek bile zeytin hırsızlığının yaşanmaması zeytin müstahsillerini mutlu ediyor. Koruma Başkanı Zekeriya Babayiğit, zeytinlik alanlarda koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvanların otlatılmaması için bundan sonra da yılın 12 ayı süresince sıkı kontrollerini sürdüreceklerini bildirdi. Bu konuda Gömeç Kaymakamlığı ile Gömeç Belediye Başkanlığı’nın da kendilerine büyük destek verdiğini vurguladı.