Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, Cumhuriyetin 91.yıl kutlamaları halkın büyük bir katılımıyla bir coşku içinde kutlandı.

Gömeç’te sabah saatlerinde Kaymakam Naif Yavuz makamında ilçe protokolünün tebriklerini kabul ederek başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Kaymakam Yavuz’un tebrikleri kabulünün ardından Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan ve protokol üyeleri ile birlikte kutlama alanına yürüyerek geçmesiyle deavam etti.

Gömeç Meydanı’nda ki tören; Kaymakam Naif Yavuz’un günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı.

Konuşmasında, ülke olarak yaşanılan sıkıntılar karşısında Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacının bulunduğunu vurgulayan Kaymakam Yavuz, Karaman da su baskını sonrası mahsur kalmış madencilerin de bir an önce sağ salim kurtulmalarını temenni etti.

Törende; Cumhuriyet Bayramı’nın 91.yılı nedeniyle ilçe genelinde okullar arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Naif Yavuz’un yanı sıra Garnizon Komutanı Özcan Akdemir ve Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından ödülleri verilirken, ilçede 29 Ekim tarihinde doğan 3 öğrenciye de Balıkesir Valisi Mustafa Yaman tarafından gönderilen hediyeler dağıtıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği tören; öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı ile ilgili seslendirdikleri şiirler ve halk oyunlarının ardından resmi geçiş ile sona erdi.