Balıkesir’ in Havran ilçesinde, Havran Belediyesi Kültür Ve Sanat Kulübü, Kocaseyit Tiyatro Ekibi ve Viraneli Halk Oyunları Ekibi sergiledikleri performanslar ile izleyenleri büyüledi.

Havran Belediyesi, Kocaseyit Tiyatro Ekibi sahneye koyduğu “Cabbar Askerde”, “Bir Ramazan Akşamı Yaşlılık”, “Ekmek Kuyruğu”, “Kadının Fendi Erkeği Yendi” ve “Kaos Süreci” gibi birbirinden başarılı oyunlarla izleyenleri büyüledi.

Havran Belediyesi Organizasyonuyla izleyicilerle buluşan oyun, kulüp öğrencilerinin eğitimlerde öğrendiklerini sergilemesi açısından da ayrı bir önem taşıdı. Oyun salondaki izleyiciler tarafından büyük beğeniyle izlendi. Yüzlerce kişi Havran Kültür Merkezini doldurdu. Tiyatro ekibinin eğitmenliğini Hüseyin Türe performansı ile izleyenleri kahkahaya boğdu.

Tiyatro gösterisinin 20 Dakikalık verdiği arada ise sahneye Viraneli Halk Oyunları Ekibi çıktı. Viraneli Halk Oyunları Ekibi, eğitmenliğini Nuri İnan’ın yaptığı gösteride; Yandım Ayşe, Oğlan Havası, Kız Bayıltan, Kostak Ali, Koca Oyun, Eşme ve Sındırgı gibi birbirinden güzel yöresel oyunları sahnelediler.

Kocaseyit Tiyatro Ekibi ve Viraneli Halk Oyunları Ekiplerinin sergiledikleri oyunlar yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, oyunun ardından oyuncuları tebrik etti, Havran Belediyesi Kültür Ve Sanat Kulübünde yer alan gençlerin aldıkları eğitimle çok güzel işler başardıklarını ve bir profosyonel gibi davrandıklarını belirten Başkan Ersoy, “ Öncelikle bu salonu tıklım tıklım dolduran siz hemşehrilerime katılımızdan dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizde bu tür sosyal etkinlikler devam edecektir. Hem halkımıza güzel ve hoş vakit geçirmelerini hem de bu tür oyunları sizlere sergileyen gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına ve bu alanda kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmamız amaçlanmaktadır. Kulüp öğrencilerinin eğitimenliğini yapan Hüseyin Türe ve Nuri İnan hocalarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ayrıca Başkan Ersoy, Havran Belediye Başkan Yardımcısı Kültür Ve Sanat sorumlusu Mehmet Yılmaz’ı sahneye davet ederek kendisinin yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca Kocaseyit Tiyatro Ekibi Eğitmeni Hüseyin Türe ve Viraneli Halk Oyunları Ekibi eğitmeni Nuri İnan sahneye davet edilerek Başkan Emin Ersoy ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz tarafından kendilerine çiçek verildi. Başkan Ersoy ardından, Havran Belediyesi Kültür Ve Sanat Kulübü öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.