Havran Belediyesi Sanat Kulübü bünyesinde kurulan tiyatro grubu, ilk kez halka buluşmaya hazırlanıyor.

İlçe sakinlerini sanatsal etkinliklerle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Kurduğumuz kulüple, gençlerimizin boş zamanlarını sanatsal alanlarda değerlendirme imkanı sunduk. Sanatseverlerimizde sosyal etkinlikleri izlemek için büyük kentlere gitmiyorlar “diye konuştu.

Başkan Ersoy, “Oluşturulan Kocaseyit Tiyatro ekibinin tarih ve kültür zengini Havran ilçesinde amacına uygun oyunları sergileyecek. Amatör ruhla çalışmaya başlayan ekibimizin zaman içinde profesyonel hale getirerek geleceğin oyuncularını yetiştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Tiyatro Kulübünün 26.12.2014 Cuma günü Saat 19:30’da Havran Kültür Merkezinde Havran halkına gösteride bulunacağını söyleyen oyuncular, tiyatroda rol aldıkları için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını, sürekli oynadıkça oynamaktan zevk aldıklarını söylediler. Oyuncular, “ Tiyatro televizyondan değil bizzat salondan izlenir.” şeklinde konuştular.

Oyuncuların halen sahnede heyecanlı olduklarını söyleyen eğitmen Hüseyin Türe, “Uzun zamandan beri çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seyircilerimizle bulaşmak için gün sayıyoruz. Çoğu eksiğimizi giderdik Çalışmalarımızı daha da geliştirerek izleyenleri sevdirerek izletmeye çalışıyoruz.”