Balıkesir’in Havran Belediyesi, başta ilçe merkezi olmak üzere 26 mahallede bulunan mandalina, nar ve zeytin bahçelerini ihaleye çıkardı.

Belediye encümeninde yapılan ihaleye bir firma ve 15 tüccar katıldı. Çuvalı 75 TL muhammen bedelle açılan ihalede rakamlar 200 TL’ye kadar çıktı. 26 yer için 8 bin 376 çuval üzerinden açılan ihaled kıran kırana geçti. İhale yaklaşık 6 saat sürdü. İhale kamerayla kayıt altına alındı.

Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, “Bizlere vakfedilen nar, mandalina ve zeytin ağaçların hak ettiği bedelden ihalesini kafalarda zerre kadar soru işareti olmayacak şekilde yaptık. Dişinden tırnağından arttırıp yıllarca o ağaçlara çocuğu gibi bakıp büyüten hayırseverlerimiz bize güvenerek bunları belediyemize vakfetti. Bizim görevimiz maksadına uygun şekilde kullanılmasıdır. Her ağacın bakımını en iyi şekilde yapıp ekonomik gelir sağlamaktır. Allah vakfedenlerden razı olsun, vefat edenlere rahmet, yaşayanlara ise sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

Ersoy, Gemlik ve Edremit tipi zeytin ağaçlarının ihalesinin gerçek değerini bulmadığı için önümüzdeki hafta perşembe günü aynı saat ve aynı yerde tekrar ihaleye çıkarılacağını söyledi.