Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Şehir hastanesinin bitmesinin 3 yıllık bir süreç gerektirdiğine vurgu yapan Hocaoğlu, "İlimizin bu süreci beklemeye tahammülü olmadığının farkındayız" dedi.

Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Demir, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarıyla sohbet eden Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu Başkan Demir’e geçirdiği rahatsızlık nedeniyle geçmiş olsun dedi. Hocaoğlu Balıkesir sağlık ekipleri olarak Başkan Demir’in tedavisine katkıda bulunduklarını ifade ederek " Sizin tedavinizden sonra bizde bazı şeyleri eksik yaptığımızı hissettik. Biz hastane kampusu içinde eşi dostu gördükçe geçmiş olsun diyoruz ama, arkadaşlarımızın eşimizin dostumuzun kendi iş ve evlerinde yaşam alanlarında halini hatırını sormakta eksiklik gösteriyoruz. Bu yüzden sizi ziyaret edip geçmiş olsun demek istedim" dedi.

Sağlık Bakanlığının global bir sağlık politikası yürüttüğünü dile getiren Hocaoğlu " Balıkesir bu anlamda onkolojik tanı ve tedavi merkezi olarak planlanmış bir yer. Balıkesir devlet hastanesi bünyesinde bakanlığımıza istekte bulunarak bu merkezi kurduk. Sağ olsunlar o zaman Edip beyin eşi hanımefendinin büyük maddi desteği oldu bize. Onların destekleriyle fahri olarak biz bu tedavilere başladık. Daha sonra radyo terapi ve tıbbi onkoloji branşları şehrimizde desteklendi ve biz ummadığımız ölçüde de bir hasta potansiyeli ile karşılaştık. Bu ilimizde kanserin çok olduğu anlamına gelmiyor. Ama Türkiye oranlarıyla bakıldığında aynı oranlarda ilimizde bu hastalık var. Bu hastalarımız çevre illere dağılıyordu ve biz bunları görmüyorduk aslında. Şimdi görür hale geldik. Bu tür hastalar şehrimizde tedavi edilebilir hale geldi" şeklinde konuştu.

Balıkesir’in onkoloji tanı ve tedavi merkezi olarak, tanımlanmış bir merkez olduğunu ifade eden Hocaoğlu " Bunun daha üst aşaması büyük komşu illerde kapsamlı merkezler var. Balıkesir coğrafi ve alternatif tıp açısından desteklenebilecek bir konumu var. Bundan nasıl istifade edebiliriz. Bunun bir tek şartı var. Bu şartta ilimizdeki sağlık hizmetlerinin ağırlıklı olarak ikinci basamak hizmetleri yürütüyoruz biz. 3. basamak hizmetlerde çok etkin değiliz maalesef. Burada tıp fakültesinin daha da güçlenmesiyle birlikte biz 3. basamak hizmetlerini daha geniş olarak verebilecek duruma gelmeliyiz. Bizim amacımızda budur zaten. Bu konuda da bir çalışmamız var şuan alt yapısı için gayret ediyoruz. Alt yapı çalışmasını tamamladıktan sonra gerek bakanlığımıza, gerekse ilimizdeki mercilerimize, gerekse siyasi erke bu işi sunup onlarında desteğini alarak ilimizde sağlık hizmetlerini bir üst düzeye çıkarmayı zaten planlıyoruz. Yeter ki gerekli düzenleme ve beraberlikleri oluşturalım" dedi.

Şehir hastanesi şuan temel aşamasında olduğunu hatırlatan Hocaoğlu "Şehir hastanesinin bitmesi 2 yada 3 senelik bir süreç alacak. İlimizin bu süreci beklemeye tahammülü olmadığının farkındayız. Bizim amacımız 3. basamak hizmetleri en kısa zamanda verilecek ortamı hazırlamaktır. Bunun için yeterli sayıda insan gücü birikimimiz vardır. Sağlık tesislerimiz olabildiğince bunu vermeye yeterlidir" dedi.

Sağlık sorunları yaşamaya başladıktan sonra hastaneleri daha iyi tanımaya başladığını söyleyen Balıkesir Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Demir "Tedavi gördüğüm süreçte de Balıkesir’de sağlık alanında bir takım şeylerin olduğunun biz farkına vardık. komşu illerle kıyasladığımızda istenilen seviyede olmasak da. Burada bir kemoterapi, radyoterapi merkezinin olması bunda sizinde çok büyük katkınız oldu. Yaptıranlardan Allah razı olsun. Bunlar Balıkesir sağlığı açısından önemli şeyler. Burada günde yüz kişi radyo terapi alıyor, seksene yakın vatandaşımızda kemoterapi alıyor. Kanser vakalarında da peynir ekmek gibi bir artış var. Bu yönden Balıkesir’de onkoloji hastanesi kurulması çok güzel ve yararlı olur. Körfez bölgesinde böyle bir hastane düşünülse hem sağlık turizmi açısından Balıkesir’e katkı sağlar diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Cemiyet Başkanı Ramazan Demir Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Hasan Hocaoğlu’na Balıkesir Basın Tarihi kitabını hediye etti. Hocaoğlu daha sonra Basın Müzesi’ni gezerek gazeteciliğin tarihine yolculuk yaptı.