Balıkesir’in Karesi Belediyesi, ilçede yaşayan 250 vatandaşı Hazreti Mevlana’nın 741’nci vuslat yıldönümü dolayısıyla Konya’da düzenlenen şeb-i arus törenlerine götürdü.

Karesi Belediyesi, sabah namazına giden cemaati eşleriyle birlikte Konya’ya götürdü. Belediye, 3 kafile halinde toplam 250 kişiye Hazreti Mevlana’nın 741’nci vuslat yıldönümü münasebetiylee Konya’da tertiplenen şeb-i arus törenlerini izleme imkanı sundu. 11-15 ve 17 Aralık’ta gerçekleştirilen Konya gezisine katılan vatandaşlar, 2 rehberin eşliğinde Mevlana Müzesi, Şems-i Tebrizi Türbesi, Alaaddin Keykubat Camii, Karatay Medresesi, Merambağları, Tavus Baba Türbesi’ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da iştirakiyle Konya Mevlana Kültür Merkezi’nde yapılan 17 Aralık’taki son şeb-i arus törenine katılan Karesili vatandaşlara Karesi Belediye Başkanı Yasin Sağay da eşlik etti. Karesi ilçesinde sosyal ve kültürel faaliyetleri arttırmak istediklerini söyleyen Yılmaz, Hazreti Mevlana’nın yaşarken yaktığı iman ve aşk ateşinin bugün dahi insanları aydınlatmaya devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, Mevlana’nın bu topraklardaki insanları hala etkilemeye devam ettiğini kaydederek, "Bizler, Karesi’de yaşayan vatandaşlarımızın, bütün dünyanın saygı ve sevgiyle bahsettiği Hazreti Mevlana’nın yaşadığı yerleri görmelerini ve o ruhu hissetmelerini istediğimiz için bu turları düzenledik" dedi.