Koca Seyit ölümünün 75. yıldönümünde Havran’daki köyünde törenler anıldı.

Kaldırdığı 276 kg’lık top mermisini sırtlayarak topun kundağına yerleştiren ve bu mermi ile İngiliz Savaş Gemisi Ocean’a ağır yara aldıran ve savaşın gidişatını değiştiren Çanakkale Kahramanı Havranlı Kocaseyit ölüm yıldönümünde köyünde hüzünle anıldı.

Koca Seyit için köyün camisinde Havran Müftülüğü tarafından hazırlanan programda, Çanakkale İmam Hatip Lisesi ve Havran İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından mevlid-i şerif ve Kur’an-ı kerim okundu. Öğle namazının ardından Havran Belediyesi tarafından köyde lokma hayırı düzenlendi. Ardından Koca Seyit’in mezarı ziyaret edildi. Koca Seyit’in mezarı başında kendisi için okunan hatm-i şerif’in duası yapıldı. Çanakkale’den getirilen toprak ve karanfiller Koca Seyit’in mezarına serpildi. Ardından Koca Seyit anıtında yer alan müze gezilerek program tamamlandı.

Havran’daki etkinliklere Havran Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, İlçe Müftüsü Ahmet Alınmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Bilge ve vatandaşlar katıldı. Kocaseyit’in torunu Bayram Özçetin, ‘Dedem Çanakkale savaşlarında ülkemizin için üzerine düşen vazifeyi yerine getirdi. Vefatının üzerinden 75 yıl geçti. unutmayıp hatırlayanlardan Allah razı olsun” dedi.

Koca Seyit için aynı anda Çanakkale Valiliği tarafından Ecabat’ta da bir anma programı yapıldı. Bu programa Havran Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Emin Ersoy’da katıldı.