Karesi Belediyesi, 12 mahalleye yeni mahalle konağı kazandırırken, 11 mahallede ise mevcut yapıların tadilatını yapıp mahalle konağı olarak vatandaşların hizmetine sundu.

Karesi Belediyesi, ilçedeki mahallelere işlevsel ve modern mahalle konakları kazandırmaya devam ediyor. Vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama konusunda yetersiz kalan binaların bir kısmının tadilatını yaparak vatandaşların hizmetine sunan Belediye, ayrıca atıl ve kullanılamaz halde bulunan yapıların da onarımlarını yaparak mahalle konağı olarak mahalle halkının kullanımına açıyor. Karesi Belediyesi, yaptığı çalışmalar kapsamında 12 mahalleye yeni mahalle konağı inşa ederken 11 mahallede kullanılamaz halde olan yapıların da bakım, onarım ve tadilatlarını yaparak kullanıma açtı. Planlamalar dahilinde diğer kırsal mahallelerde de benzer çalışmalar yapılacak.

Karesi Belediyesi; Karakol, Karabeyler, Naipli, Ovacık, Bakacak, Büyükpınar, Çanacık, Tatlıpınar, Toybelen, Yağcılar, Yeniköy ve Yeni İskender mahallelerine yeni mahalle konağı inşa ederken, İbirler, Kalaycılar, Kavaklı, Ortaca, Aktarma, Davutlar, Düzoba, Halkapınar, Şamlı, Yaylabayır ve Ziyaretli mahallelerindeki yapıların ise tadilatlarını yaptı. Bakacak Mahallesi’ne kazandırılan yeni mahalle konağını inceleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Mahalle konaklarımızın ilçenin sosyal hayatına önemli bir ivme kazandıracağına inanıyorum" dedi.

Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahalleler ile ilçe merkezinde yapılan çalışmaları eş zamanlı olarak gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Karesi ilçesinde hizmet eşitsizliğine asla müsaade edemeyiz. İlçe merkezindeki mahallelerimizde ne varsa ilçe merkezine en uzak mesafedeki mahallelerimizde de o olacak. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz" dedi.

Karesi’de mahalle kültürünü yaşatmak istediklerini belirten Başkan Yücel Yılmaz, "Bizim kültürümüzde mahalle birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın simgesi. Biz mahalle kültürünü yaşatacak ve canlandıracak bir planlama yapıyoruz. Yaşadığı yere aidiyet duyan hemşehrilerimizle el ele vererek hedeflediğimiz çalışmaları gerçekleştireceğiz” dedi.